Hur installeras Prepares upload-klient?

Denna installationsguide beskriver hur ni upprättar en krypterad HTTPS-överföring så att ni kan överföra era dagordningsfiler till Prepare med hjälp av Prepares upload-klient. Observera att Prepares upload-klient endast kan installeras på Windows.

Översikt innan du börjar

• Kommunikationen via upload-klienten använder port 443 som är standardport for HTTPS. Observera att denna port måste vara öppen för utgående trafik

• Net Framework 4.7.2 eller en senare version ska vara installerad på den server där upload-klienten installeras, utöver detta ska det även vara en Windows 2012 R2 eller nyare server.

• Du behöver komma åt vissa uppgifter som finns i Prepare under menypunkten Inställningar. Därför måste du ha ett login med administratörsrättigheter i Prepare. När du har aktiverat ditt användar-ID i Prepare hittar du de nödvändiga uppgifterna på Prepare via https://web.firstagenda.se

• 2 mappar på servern ska skapas: En mapp till vilken installationsfilerna kan kopieras och en mapp till dagordningsfilerna.
    Upload-klienten raderar dagordningsfilerna från servern efter varje uppladdning

• Vi rekommenderar att det upprättas en service-användarprofil för hantering av upload-klienten på servern och att denna användare endast har tillgång till upload-klienten. På så vis säkerställer du att fel filer inte överförs/raderas

Installation av Prepare upload-klient

Innan du kan installera upload-klienten måste den aktiveras i er organisation. Om den inte är aktiverad, kontakta oss på support@firstagenda.com för att aktivera användningen av upload-klienten. Efter det är du klar att installera Prepares upload-klient.

1. Börja med att skapa de 2 mapparna på servern: en mapp för installationsfilerna (kalla den t.ex. ”PrepareUploader”) och en mapp för dagordningsfilerna

2. Logga sedan in på Prepare via https://web.firstagenda.se Tänk på att det användar-ID du loggar in med måste ha administratörsrättigheter

3. I Prepare väljer du menyn Inställningar. Scrolla ned för sidan tills du kommer till  Upload-inställningar

4. Skriv in namnet på den sökväg där de dagordningsmappar som ska skickas till Prepare är placerade. Det du skriver in sparas automatiskt. Se exemplet nedan

Bild
Alternativ för uppladdningsklienten och en blå "ladda ner"-knapp

1. Klicka på Hämta klient

2. Öppna zip-filen och kopiera de två installationsfilerna ”FirstAgendaStarter.exe” och ”Settings.xml” til mappen ”PrepareUploader” som du just har skapat

3. Kör filen FirstAgendaStarter.exe. När den körts färdigt kan du se att mappen ”PrepareUploader” innehåller nya filer

4. Logga in på https://web.firstagenda.se, välj menyn Inställningar (eller ladda om sidan om du fortfarande är på den) och godkänn din server under ”Upload-inställningar” genom att klicka på Godkänn. Se exemplet nedan

Upload-klienten är nu installerad på din server och automatisk överföring av dagordningar ska upprättas.
Innan du upprättar automatisk överföring är det lämpligt att göra en manuell överföring för att testa att det finns förbindelse. Vänta i 5 minuter innan du företar den manuella överföringen.

Upprättande av scheduled task

Automatisk överföring av era dagordningsfiler till Prepare upprättas med hjälp av ”Scheduled Task" i operativsystemet (Windows).
OBS: Användarprofilen som ska utföra den planerade uppgiften måste vara densamma som den service-användarprofil som har upprättat/konfigurerat upload-klienten.

För information om upprättande av Scheduled Task hänvisas till http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc748993.aspx

Bra att veta

Vid byte av server kan du göra samma set-up som ovan och installera Prepares upload-klient. När du gjort det loggar du in på https://web.firstagenda.com/AdminOrganisation/Edit och godkänner den nya servern. Därefter kommer den nya servern vara i bruk vilket betyder att det inte kommer vara nedtid vid överföring av dagordningar till Prepare.