Oavgjort - så markeras en mötesdeltagares röst för att räknas dubbelt

I Live är det möjligt att aktivera funktionen 'Dubbelröst', som används om det blir oavgjort i samband med en omröstning. Läs här vad funktionen innebär och hur den aktiveras.

Oavgjort vid omröstning - så markeras en mötesdeltagares röst för att räknas dubbelt

När funktionen är aktiverad under organisationsinställningar kan du som mötesledare markera en mötesdeltagares röst för att räknas dubbelt om det blir oavgjort i samband med en omröstning under ett möte.

• Gå till det aktuella mötet och den aktuella omröstningen.

• När omröstningen pågår och det blir oavgjort, klickar du på den mötesdeltagaren vars röst ska räknas dubbelt. Slå på knappen bredvid 'Dubbelröst'.

• I exemplet nedan är det mötesdeltagaren Karen Kristoffersen.

Bild
Slå skyderen til ud for Dobbeltstemme

I administrationsdelen markeras det att Karen Kristoffersens röst räknas dubbelt, som visas på bilden nedan.

Bild
Mødedeltagers stemme tæller dobbelt

• Klicka på 'Ej antagen' eller 'Antagen', beroende på utfallet av omröstningen.

Hur ser det ut i protokollet när en omröstning avgörs med dubbelröst?

Det läggs automatiskt till i protokollet när en mötesdeltagares röst räknas dubbelt. Se exemplet nedan.

Bild
Dobbeltstemme automatisk tilføjet i protokollen

Hur ser det ut på storbildsskärmen när en mötesdeltagares röst räknas dubbelt?

På storbildsskärmen blir det tydligt när en mötesdeltagares röst räknas dubbelt. I exemplet nedan är det mötesdeltagaren Karen Kristoffersen vars röst räknas dubbelt.

Bild
Storskærm dobbeltstemme