Hur startar jag en votering?

Så här startar du en votering

• Klicka på mötet och den specifika punkten på dagordningen där du vill starta en omröstning.

• Klicka på den runda cirkeln med plus-tecknet baserat på förslaget eller inställningen som ska skickas till omröstning.

Bild
Klicka på den runda cirkeln med plus-tecknet

• Nu kommer inställningen att visas i en separat röstningsruta längst ned på din skärm. Om mötesdeltagaren har möjlighet att lägga en blank röst, aktivera skjutreglaget "Blank röst". När du är redo att starta omröstningen, klicka på den gröna knappen "Starta votering".

Bild
Starta omröstning

Nu har alla mötesdeltagare möjlighet att rösta via sin iPad eller dator.

• Nu får du en översikt över din röstning, där du kan se vilket förslag som röstas på och vilka mötesdeltagare som kan rösta. När det inte är en anonym röst har du möjlighet att rösta på mötesdeltagarnas vägnar.

• När alla mötesdeltagare har röstat kan du klicka på "Anta" eller "Inte anta". Nu visas resultatet för mötesdeltagaren och på storbildsskärmen.

Bild
översikt över din röstning

• Klicka på "Spara och stäng" för att avsluta voteringen.

Observera: Resultatet av voteringen visas på storbildsskärmen tills du klickar på "Spara och stäng". Resultatet visas sedan i det automatiskt genererade protokollet och på mötesdeltagarnas egna skärmar.

När omröstningen är klar:

• På översikten över ärendet kan du nu se voteringen.

Bild
På översikten över ärendet kan du nu se voteringen.

• Omröstningen kommer också att finnas med i protokollet.

Bild
Protokollet.