Hur lägger jag till en extern användare till en AD-organisation?

Om du vill lägga till en extern användare till en AD-organisation, det vill säga en användare som inte har en AD-e-post, måste du markera det när du skapar inbjudan till användaren.

Du kan också undanta era egna användare från att använda AD-inloggning genom att bjuda in dem som externa användare. När era AD-användare sedan skapar sina inloggningar, kommer de att behöva skapa ett användarnamn och lösenord som de kommer att använda för att logga in hos er i framtiden.

Om du inte har möjligheten nedan måste du kontakta vår support och få möjligheten aktiverad för er organisation.

Så här lägger du till en extern användare till en AD-organisation:

• Logga in på web.firstagenda.com.

• Klicka på "Användare" i vänstermenyn och välj "Skapa användare".

• Du kommer att omdirigeras till användaradministrationen, där du skapar inbjudan.

• Se till att aktivera reglaget bredvid "Bjud in extern användare".

Bild
Se till att aktivera reglaget bredvid "Bjud in extern användare".

• Fyll i alla fält och klicka sedan på "Skicka inbjudan".

• Systemet vet nu att användaren inte har en AD-e-post, och användaren kommer att få en inbjudningsmejl med en länk för att skapa sitt konto.

Ändra i inbjudan om "Bjud in extern användare" inte är aktiverad:

Om du inte aktiverade reglaget för "Bjud in extern användare" när du skapade inbjudan, kan du redigera inbjudan.

• Klicka på "Användare" i vänstermenyn i Prepare.

• Klicka på "Visa status för alla användare".

• Du kommer att omdirigeras till användaradministrationssidan, där du kan göra ändringen.

• Klicka på "Inbjudningar" i vänstermenyn.

Bild
Klicka på "Inbjudningar" i vänstermenyn.

• Välj den inbjudan du vill redigera.

• Aktivera nu reglaget bredvid "Bjud in extern användare".

• Klicka på "Spara och skicka inbjudan igen".

• Nu har du ändrat inbjudan.