Hur upprättar jag AD-användare?

Det finns två sätt att skapa AD-användare i FirstAgenda:

1. Skapa användare i FirstAgenda

För att kunna förbereda användare* i FirstAgenda måste du antingen vara en administratör eller en mötessekreterare med rätt till användaradministration.

• Logga in på FirstAgenda

• Klicka på Användare i vänstermenyn

• Klicka på knappen Upprätta användare

• Ange den nya användarens e-postadress, förnamn och efternamn

• Klicka på Spara

• Anslut användaren till de instanser som användaren måste vara medlem i. Välj rättigheter för användaren som t.ex. mötessekreterare, administrator etc.

• Det kan ta en stund innan användaren visas på användarlistan. Uppdatera sidan vid behov

• Användaren får ett välkomstmeddelande som informerar dem om att han/hon kan logga in på FirstAgenda med sin e-postadress

Fördelen med att mötessekreteraren / administratören förbereder användaren i FirstAgenda är att användaren redan har tillgång till relevanta instanser vid första inloggningen.

2. Användare upprättar sitt konto med inloggning med sin AD-e-post

• Användaren går till web.firstagenda.se eller öppnar FirstAgenda-appen på iPad

• Skriver in sin AD-e-post

• Lösenordsfältet försvinner och användaren klickar på pilen för att fortsätta

• På AD-inloggningssidan skriver användaren sitt AD-lösenord. (AD-e-posten överförs från FirstAgendas inloggningsruta) och klicka på Login

• Användaren har nu loggat in på FirstAgenda men kan endast se öppna instanser, om det finns sådana. Om inte ser användaren endast en blank sida.

• Administratören (supportansvariga i er organisation) får ett e-postmeddelande om att användaren i fråga är inloggad på FirstAgenda och därefter kan ansluta användaren med berörda beredningar

* I själva verket skapas användaren först korrekt i det ögonblick som användaren loggar in med sin AD-inloggning. Vid inloggning får FirstAgenda namn, förnamn och e-postadress. Dessa uppgifter matchas mot användaren som du som mötessekreterare / administratör har förinställt i FirstAgenda. Till exempel om du under förberedandet har stavat ett namn felaktigt kommer namnet att skrivas över med namnet registrerat i ert AD. E-postadressen är nyckeln. Detta innebär att om du har angett fel e-postadress kommer en helt ny användare att skapas och användaren du har förberett kommer inte att användas.