Hur får jag AD-inloggning i FirstAgenda Prepare?

På denna sida kan du läsa om dina alternativ för att aktivera AD-inloggning i FirstAgenda.

Vad är AD-inloggning?

AD står för Active Directory och är en inställning för att autentisera användare som hanteras via en ADFS-server. Detta möjliggör "enkel inloggning" och ger tillgång till system internt inom organisationer. T.ex. inloggning på en Windows-dator, e-postadress m.m.

Om ni i förväg använder AD-inloggning har ni också möjlighet att använda er AD-inloggning till FirstAgenda, så att era användare endast behöver logga in en gång överallt.

Kontakta oss på info@firstagenda.com för att höra mer om dina alternativ för att använda AD-inloggning i FirstAgenda.

Krav för användning av AD-inloggning i Firstagenda

• ADFS-servern måste vara tillgänglig från utsidan. Dvs. metadataurl:en måste visas externt
  • Nödvändiga "claims" FirstAgenda behöver för inloggning:
    • Given Name (förnamn)
    • Surname (efternamn)
    • E-mail Adress (e-postadress)
    • Ev. Group-claim Name (organisationsnamn)*

*Group claim name

Genom att skapa AD-grupper kan du begränsa åtkomsten till dina organisationer så att inte alla användare i din organisation har tillgång till FirstAgenda.
Placera användarna i AD-gruppen (group claim name) som måste ha tillgång till FirstAgenda.

Läs mer om AD-grupper

Kommunikation till era användare

• När AD-inloggning är aktiverat för er(a) organisation(er), måste era användare för framtiden logga in med deras e-postadress (AD-inloggning)
  • Användare loggas automatiskt in när de arbetar internt. Via iPad krävs AD-inloggning (detta beror på inställningarna på er ADFS-server).
  • Notera: Vid inloggningsproblem bör användarna kontakta sin egen interna support

Skapa användare

När AD-inloggning är aktiverad för en organisation ändras skapandet av nya användare lite:

• Mötessekreterare skapar användare i FirstAgenda
  • Mötessekreterare tilldelar användare till instanser
  • Användare får e-post och loggar in i FirstAgenda med sin AD-e-postadress och har tillgång till rätta instanser

Obs. Du kan också välja att aktivera automatisk skapande, så att AD-användare inte behöver få en inbjudan till FirstAgenda Prepare, utan bara skapar åtkomst genom att logga in i Prepare med sin AD-e-post/inloggning. I detta fall, vänligen kontakta vår support