Hur tar jag bort en AD-användare i FirstAgenda?

Tillgången till FirstAgenda kontrolleras i ert AD. Som utgångspunkt är det därför i AD'et som du måste byta användare i fråga, som inte längre kommer att ha tillgång till FirstAgenda. Vi har beskrivit de olika sätten att inaktivera nedan.

Ta bort användaren från AD

Om du tar bort användaren från AD'et eftersom han eller hon inte längre är anställd i din organisation kommer användaren inte att kunna logga in med sin AD-inloggning och har således inte tillgång till FirstAgenda. I FirstAgenda är dock användaren fortfarande aktiv, men kommer inte att kunna logga in som nämnts. Så om du vill städa helt måste du inaktivera användaren i FirstAgenda efteråt.

Ta bort användaren från AD-grupper och avaktivera användaren i FirstAgenda

Om era användares tillgång till FirstAgenda kontrolleras med AD-grupper bör du försöka ta bort användaren från dessa AD-grupper. Avaktivera sedan användaren i FirstAgenda.

Vad om jag endast avaktiverar användaren i FirstAgenda

Om du avaktiverar användaren endast i FirstAgenda har du inte tagit bort användarens tillgång till FirstAgenda. Nästa gång användaren loggar in kommer han / hon att återaktivera sin användare, eftersom AD fortfarande ger behörighet att logga in på FirstAgenda.