Kan jag använda min AD-e-postadress som användarnamn i en annan organisation?

Det korta svaret är: "Nej".

Om du har tillgång till Prepare i en AD-organisation, måste du använda din AD-e-post för att logga in. Men om du därefter blir inbjuden till en annan organisation - t.ex. en styrelse kan du få inbjudan på din AD-e-postadress, men du kan inte använda din AD-e-postadress som ett användarnamn. Detta beror på att AD-e-postadressen är "reserverat" för din AD-organisation. Du måste därför skapa ett användarnamn på en annan e-postadress - t.ex. en Gmail.

I framtiden kommer du därför att ha två olika inloggningar (= 2 olika användare) för Prepare:

• Din AD-inloggning (AD-e-post) när du loggar in på din AD-organisation

• Din Prepare-inloggning när du loggar in på andra organisationer (styrelsen i exemplet ovan)

För att bättre förstå varför du måste använda en typ av inloggning för AD-organisationer och en annan typ av inloggning för externa organisationer kommer vi att försöka förklara det på ett annat sätt:

Tänk dig att ditt konto på FirstAgenda är som en nyckelknippa - på den här nyckelknippan kan det finnas två nycklar. Av tekniska och säkerhetsmässiga skäl ger de två nycklarna åtkomst till två olika saker, och de får därför inte vara desamma.

I det här fallet ger de två nycklarna åtkomst till två olika typer av organisationer: Den ena nyckeln ger åtkomst till AD-organisationer, och den andra nyckeln ger åtkomst till externa organisationer.

Nyckeln till AD-organisationerna kan inte användas för de externa organisationerna och vice versa - därför behövs det två olika nycklar.

Med andra ord: Ditt användarnamn för din AD-organisation får inte vara detsamma som för dina externa organisationer.