Jag har AD-inloggning och kan inte logga in på externa organisationer

Det beror på att din e-post är reserverad för AD-inloggning i din AD-organisation. Du måste därför använda ditt användarnamn, som inte är din AD-e-post, för att få åtkomst till externa organisationer.

Situationen är att du tidigare har använt din AD-e-post som användarnamn i alla dina organisationer. Nu har din AD-organisation ändrat inloggningsformatet till att vara AD-inloggning istället för FirstAgenda Prepare-inloggning - det innebär att du framöver endast kan använda din AD-e-post i din AD-organisation.

För att bättre förstå varför du måste använda en typ av inloggning för AD-organisationer och en annan typ av inloggning för externa organisationer kommer vi att försöka förklara det på ett annat sätt:

Tänk dig att ditt konto på FirstAgenda är som en nyckelknippa - på den här nyckelknippan kan det finnas två nycklar. Av tekniska och säkerhetsmässiga skäl ger de två nycklarna åtkomst till två olika saker, och de får därför inte vara desamma.

I det här fallet ger de två nycklarna åtkomst till två olika typer av organisationer: Den ena nyckeln ger åtkomst till AD-organisationer, och den andra nyckeln ger åtkomst till externa organisationer.

Nyckeln till AD-organisationerna kan inte användas för de externa organisationerna och vice versa - därför behövs det två olika nycklar.

Med andra ord: Ditt användarnamn för din AD-organisation får inte vara detsamma som för dina externa organisationer.

Om du som AD-användare får en inbjudan till en extern organisation kan du själv få tillgång på följande sätt:

När du som AD-användare blir inbjuden till en extern organisation som inte använder AD, liknar processen den vanliga anslutningsprocessen, med vissa viktiga skillnader.

• Du kommer först att få inbjudan via e-post.

• Du accepterar inbjudan genom att klicka på knappen i e-postmallen "Acceptera inbjudan".

• Därefter kommer du att få en SMS med en engångskod som du måste ange innan du kan fortsätta.

Sedan kommer det att finnas två scenarier:

1. Du är redan inloggad med AD-inloggning i FirstAgenda Prepare

• Om du redan är inloggad med AD-inloggning i FirstAgenda Prepare kommer systemet nu att kontrollera om du redan har ett användarnamn.

• Om du redan har ett användarnamn kommer användarnamnsfältet automatiskt att vara ifyllt, och du måste sedan bara ange ditt lösenord för att slutföra inbjudan och få åtkomst till organisationen.

• Obs. Vi upplever för närvarande fel med det ovanstående, så du måste kanske skriva in ditt användarnamn manuellt

• Om du inte har ett användarnamn kommer du att ombedjas att skapa ett användarnamn och ett lösenord för att slutföra anslutningen.

• Det är viktigt att komma ihåg att användarnamnet inte får vara identiskt med din AD-e-post.

2. Du är inte redan inloggad med AD-inloggning i FirstAgenda Prepare

• Om du inte redan är inloggad med AD i FirstAgenda Prepare måste du också klicka på knappen "Acceptera inbjudan" i inbjudnings-e-posten och sedan få en engångskod via SMS som du måste ange. Därefter kommer du att ledas till din interna inloggningssida.

• Där måste du logga in med din interna AD-inloggning, och sedan kommer du att ledas tillbaka till FirstAgenda Prepare. Inloggningen går som förklarat ovan.

Med andra ord, om du inte redan har ett användarnamn måste detta skapas först, tillsammans med ett lösenord. Det är viktigt att komma ihåg att användarnamnet inte får vara identiskt med din AD-e-post.

Om du redan har ett användarnamn kommer det automatiskt att finnas i användarnamnsfältet, och du behöver bara ange ditt lösenord.

Nu har du tillgång till den externa organisationen.