Ladda ned lista över användare

Du kan ladda ned en lista över alla dina aktiva användare i Prepare.

Användarlistan innehåller förnamn, efternamn och e-postadress, och den laddas ned i .csv-format (comma-seperated values), dvs. i en fil som lägger alla data i samma format, åtskilt av kommatecken. Det är ett enkelt textformat som används vid överföring av stora mängder data mellan olika olika datorprogrammerare och mellan databaser. Därefter kan du snabbt och lätt bearbeta datan i ett annat program – t.ex. genom att ladda upp filen i Outlook och sedan skicka ut ett gemensamt mejl eller liknande.

• Du kan hämta listan genom att klicka på "Inställningar" i vänstermenyn och sedan scrolla ner till avsnittet "Loggs".

• Där hittar du en blå "Ladda ner"-knapp bredvid "Ladda ner användarlistan".

• Klicka på den här knappen för att ladda ner användarlistan.

Bild
Där hittar du en blå "Ladda ner"-knapp bredvid "Ladda ner användarlistan".

CSV OCH EXCEL

Om du väljer att öppna .csv-filen i Excel kommer all information att visas i samma kolumn.

För att olika slags information ska skiljas åt i Excel måste kolumnen markeras, genom att ni under ”Data” väljer ”Text till kolumner”. Här väljer ni sedan ”Komma” som avgränsare.

När det kommer till formateringen är Excel för tillfället det enda program som har problem med att avläsa specialtecken, äöå. Vi väntar på en uppdatering från Microsoft som kan lösa problemet.