Vad är en "övrig medlem"?

En övrig medlem har exakt samma rättigheter som en instansmedlem. Dvs. övriga medlemmar kan se slutet material i instansen på samma villkor som vanliga instansmedlemmar. Ni kan välja det här alternativet för medlemmar som inte är de primära medlemmarna i instansen. På det här sättet kan du som mötessekreterare snabbt få en överblick över vilka de primära medlemmarna är.

Samtidigt blir det enkelt för mötesdeltagarna att se om de delar kommentarer med en instansmedlem eller övrig medlem.

Bild
Övrig medlem

Hur använder jag rollen "övrig medlem"?

Ta först reda på om någon av de nuvarande instansmedlemmarna inte är "riktiga" instansmedlemmar. Gå sedan till instansen och markera "Övrig medlem" bredvid användarna som ska vara detta. Funktionen kan också används för medlemmar som ska vara ersättare.

Användarna kommer att kunna göra exakt samma som tidigare, men det kommer att vara en hjälp för dig som mötessekreterare, eftersom du nu kan få en överblick över vem de faktiska medlemmarna i instansen är.

Ett exempel på hur du kan använda rollen på, är om du själv är mötesekreterare och vill se hur mötet ser ut för slutanvändaren, men att du inte är medlem i instansen, då kan du använda rollen som en övrig medlem.