Användare - Hur skapas de?

Användare skapas under menypunkten Användare.

En administratör kan skapa användare för hela organisationen och koppla dem till alla instanser. Administratören kan också välja att en mötessekreterare ska ha behörigheten 'Användaradministratör' och därmed kunna skapa användare. Därefter kan mötessekreteraren endast skapa användare för det instans som mötessekreteraren är kopplad till.

Så skapar du användare:

• Klicka på "Användare" i vänstermenyn av Prepare

• Klicka på "Skapa användare"

Bild
Klicka på "Skapa användare"

• Nu blir du omdirigerad till användaradministrationsidan. Här skriver du in förnamn, efternamn och e-postadress för användaren. Välj sedan språk och ange mobilnummer, som används för att skicka en engångskod för aktivering av användaren.

Bild
 Fyll i fälten i inbjudan

• Slutligen måste du bestämma om den nya användaren får skapa andra användare och ändra organisationsinställningar.

• Klicka på "Skicka inbjudan" Den nya användaren kommer nu att få en inbjudan att skapa ett konto i organisationen.

• För att slutföra kontoregistreringen måste användaren följa länken i sin inbjudan och själv fylla i den sista delen.

Viktigt: Kontrollera att användarens e-postadress och mobilnummer är korrekta. Annars kommer han/hon inte få någon inbjudan eller den SMS-kod som han/hon måste använda vid det första inloggningstillfället.

Tilldelning av användarrättigheter

Som administratör kan du ansluta användare till instanser, ge användaren rättigheter som administratör eller mötessekreterare. Allt detta kan göras utan att användaren har bekräftat sin e-postinbjudan.

Bild
TILLDELNING AV ANVÄNDARRÄTTIGHETER

* Administratörsrättigheter kan bara ges av en användare som redan är administratör. En mötessekreterare kan inte tilldela någon administratörsrättigheter.

Se hur du gör en användare till administratör här

Så ger du en mötessekreterare tillåtelse att skapa användare

För att mötessekreteraren ska kunna skapa nya användare inom sitt instans måste en administratör ge tillstånd för detta under användarens inställningar. Om du inte gav tillståndet vid användarens skapande kan du alltid göra det i efterhand.

Om en mötessekreterare ska ha tillstånd att administrera och skapa användare måste personen ha rollen 'Användaradministratör'. Du gör det på följande sätt:

• Logga in på webbplatsen web.firstagenda.com / web.firstagenda.eu

• Klicka på "Användare" i vänstermenyn av Prepare

• Klicka på den användaren som ska få tillståndet

• Klicka på "Redigera" högst upp till höger

• Du kommer nu till sidan för användaradministration. Scrolla ned till "Administration av användare och organisation"

• Slå på knappen bredvid "Får skapa och administrera användare"

Bild
Slå på knappen bredvid "Får skapa och administrera användare"

• Klicka på "Spara" när du har gjort dina ändringar

Nu kan mötessekreteraren skapa och administrera användare för sitt instans.