Hur ställer man in automatisk ställföreträdare?

Med automatisk kallelse av suppleanter har du möjlighet att FirstAgenda Live automatiskt kallar rätt ställföreträdare om en mötesdeltagare har ställt in eller är frånvarande.

Denna inställning gör samtalet enkelt och effektivt och du behöver inte hålla reda på processen, eftersom FirstAgenda Live gör det åt dig.

Så här ställer man automatisk in ställande

För att kunna göra inställningen är det viktigt att parterna redan är skapade och användarna importerade från FirstAgenda Prepare. Om detta inte är gjort ännu kan du läsa mer här:

Så gör du:

1. Klicka på Inställningar och sedan på Organisationsinställningar.

Bild
Organisationsinställningar under inställningar i vänstermenyn
  1. Härifrån klickar du på Ersättare.

Bild
ersättare-knapp i vänstermenyn
  1. Du kommer nu att hälsas med sidan nedan där du behöver vrida reglaget från grått till orange för att aktivera "Använd "Automatisk ersättningsflöde".

Bild
På/av-knapp på Automatiskt sammankallande av ersättare

Funktionen är nu aktiverad och du måste nu aktivera den för de kommittéer där du vill använda automatisk ställföreträdande kallelse.

Läs mer om hur du skapar en fullmaktslista för en kommitté.