Vad är en historisk instans?

När en instans görs Historisk placeras den längst ned i vänsternavigationen i Prepares läsdel. Mötesdeltagaren kommer alltså inte kunna se instansen under "Mina instanser", utan hittar den istället under rubriken Historiska instanser. På så vis störs mötedeltagaren inte av den "gamla" instansen när han/hon loggar in i Prepare för att läsa dagordningar i aktuella instanser.

Även om en instans har gjorts historisk fungerar den som vilken annan instsans. Det kan fortfarande publiceras dagordningar i instansen och mötesdeltagarna kommer fortfarande att kunna se sina anteckningar och markeringar i instansens dagordningar och protokoll.

Så gör du en instans "historisk"

• Klicka på menyn Instanser

• Välj den instans som ska göras historisk

• Sätt en bock i rutan framför Historisk instans och tryck på Spara

Bild
Historisk instans