Kan jag dela kommentarer i "Övriga instanser"?

Som standard är det inte möjligt att dela kommentarer i "Övriga instanser". Dvs. instanser som du inte är medlem i. Funktionen "Dela kommentar" kan inte väljas alls i ett möte.

Bild
Delt kommentar

Men med ett alternativ aktiverat för organisationen är det möjligt för icke-instansmedlemmar att starta en delad kommentar med medlemmar i andra instanser. Om ni vill att detta alternativ ska vara aktiverat för er organisation kan en administratör kontakta oss på support@firstagenda.dk. Kom ihåg att inställningen påverkar alla instanser i hela organisationen.

Så dela du en kommentar i "Övriga instanser"

• I vänstermenyn välja du en instans under "övriga instanser"

• Hitta ett dokument i ett möte och starta en delad kommentar - precis som du gör i dina egna instanser. Se hur du börjar dela kommentarer

• Instansmedlemmen som du har delat en kommentar med kan sedan svara på din kommentar (men de kan inte starta en ny kommentar med dig eftersom du inte är medlem i instansen)

Varför aktivera denna funktion?

Ni måste överväga om ni tycker att den här funktionen är vettig för er. Som "Dela kommentar" fungerar idag är det mycket lätt att förstå att endast instansmedlemmar kan "chatta" tillsammans. När den här funktionen är aktiverad blir det lite mer oklart vem som kan skriva till vem. Men funktionen är meningsfull om icke-medlemmar behöver kommentera ämnen som tas upp i instansen. Det kan vara suppleanter, anställda eller andra som inte är medlemmar i instansen, men som måste följa upp de frågor som beslutas vid mötet.