Vad gör jag om min inbjudan inte fungerar?

Vi har släppt en större uppdatering i april, vilket har resulterat i en ny användaradministrationssida och inloggningssida. Det betyder att om du har fått en inbjudan till FirstAgenda Prepare eller Live innan uppdateringen släpptes, är din inbjudan nu ogiltig och fungerar inte.

Du behöver därför kontakta en administratör från din organisation, som kommer att skicka dig en ny inbjudan så att du kan bli registrerad.