Hur gör jag en jävsbedömning för en mötesdeltagare?

En person som verkar inom den offentliga sektorn och har en personlig, ekonomisk eller annan jävsintresse i utgången av ett specifikt ärende får inte delta i behandlingen av detta ärende. Därför kan mötesdeltagarna söka en jävsbedömning för varje punkt på dagordningen i Live. Om det fastställs att mötesdeltagaren är jävig i det aktuella ärendet kommer mötesdeltagaren inte längre att ha tillgång till punkten på dagordningen. Administratören har möjlighet att kalla in en ställföreträdare för att behandla punkten.

Om en mötesdeltagare inte själv har möjlighet att söka en jävsbedömning kan du som administratör göra det för dem.

Så här gör du en jävsbedömning för en mötedeltagare

• Klicka på menyn Möten och hitta det aktuella mötet.

• Klicka på den punkt på dagordningen där du vill göra en jävsbedömning för mötesdeltagaren.

• Klicka på fliken Deltagande och hitta sedan mötesdeltagaren på listan.

• Tryck på de tre punkterna till höger om användaren och välj Jävsbedömning.

Bild
"Jävsbedömning" under tre vita knappar på höger sida

• Nu kan du skriva en anledning till jävsbedömningen och eventuellt lägga till en ställföreträdare för mötesdeltagaren.

• Tryck sedan på Sök jävsbedömning längst ner.

Bild
Orange knapp för att ansöka om jävsbedömning

• Under tiden jävsbedömningen pågår kommer mötesdeltagaren att markeras under "Jävsbedömning".

Nu kommer det att stå under fliken Deltagande att den aktuella mötesdeltagaren har begärt en jävsbedömning, och du kan nu avvisa bedömningen eller anse mötesdeltagaren jävig. Se hur det görs här.