Hur man hanterar en bedömning av jäv

• När en ansökan om bedömning av jäv har gjorts för en specifik mötesdeltagare kommer deltagaren att visas under "Bedömning av jäv" i fliken "Deltagande".

Bild
Deltagaren att visas under "Bedömning av jäv" i fliken "Deltagande".

• Därefter bör en intern bedömning genomföras, och när ett beslut har fattats angående bedömningen av jäv kan ansökan antingen avslås eller mötesdeltagaren kan förklaras vara jävig.

• Detta gör du genom att klicka på de tre punkterna bredvid användaren som har genomgått bedömningen av jäv.

• Därefter kan du antingen avslå ansökan genom att klicka på "Avslå" eller förklara mötesdeltagaren som jävig genom att klicka på "Jävig deltagare".

Bild
Knappar för att avvisa eller rapportera jävig

• Om du förklarar en mötesdeltagare som jävig kommer deltagaren inte längre att ha tillgång till ärendet och kan därmed inte lägga fram förslag, rösta eller anmäla sig till talarlistan.

• Om du avslår väljer du att mötesdeltagaren inte är jävig, och deltagaren kommer att ha tillgång till ärendet.