Vad innebär "Anonym votering"?

Som mötessekreterare kan du göra en röst anonym. Anonym-knappen syns inte automatiskt i administrationsdelen utan aktiveras av FirstAgenda. Hör därför av dig till din kontaktperson om du vill ha möjligheten att aktivera anonym votering.

Så aktiverar du "Anonym votering"

Om din kontaktperson hos FirstAgenda har gjort det möjligt för dig att aktivera "Anonym votering", ska du göra följande:

• Gå in på den omröstning var du önskar att aktivera "Anonym votering"

• Längst ner till vänster hittar du "Anonym" som tillval

Bild
Anonym röstning

• När "Anonym votering" är aktiverad är det inte längre möjligt att rösta på vägnar av en mötesdeltagare. Det är heller inte möjligt att se vad varje enskild deltagare har röstat på, och det framgår heller inte i protokollet.

Bild
Du kan inte rösta för andras räkning vid anonym votering

Observera, när man har lagt sin röst i en anonym votering, kan man inte längre ändra den.