Vad är en listomröstning?

Vid en listomröstning väljer ordföranden flera förslag/motioner som ställs mot varandra. När omröstningen påbörjas väljer deltagaren vilket förslag eller vilken motion de vill rösta på.

En listomröstning genomförs på följande sätt

• Välj till exempel 3 förslag/motioner för omröstning

• Välj inställningen Lista

Bild
Listomröstning

• Klicka på Starta votering

• Deltagarna röstar på en av de 3 förslagen

Bild
En listomröstning

• När omröstningen är avslutad klickar du på “Anta”.

Mötesdeltagarna kan nu se det totala resultatet på sin skärm. Resultatet visas också på storbildsskärmen.

• Klicka på Spara och stäng

Listomröstning kan också göras anonymt. Anonym listomröstning kommer typiskt sett att användas i samband med personval, t.ex. om du måste rösta på vilken av 3 kandidater som ska vara direktör.

En anonym listomröstning genomförs på följande sätt

• Välj till exempel 3 förslag/motioner för omröstning

• Välj inställningen Anonym och Lista

Bild
Anonyma listan röstar

• Klicka på Starta votering

• Deltagarna röstar nu på en av de 3 kandidaterna (OBS. Det går inte att rösta på en deltagares vägnar vid anonym votering)

Bild
En anonym listomröstning

• När omröstningen är avklarad klickar du vidare på Anta

Mötesdeltagarna kan nu se det totala anonyma resultatet på sin skärm. Resultatet visas också på storbildsskärmen.

• Klicka på Spara och stäng

Observera att man med en anonym listomröstning inte kan rösta på vägnar av en deltagare.