Vad är en A/B-omröstning?

Vid en A/B-omröstning väljer mötesledaren två förslag/motioner som ställs mot varandra i en omröstning. När omröstningen påbörjas väljer mötesdeltagaren vilket av de två förslagen han/hon vill rösta på.

En A/B-omröstning genomförs på följande sätt

• Välj två förslag/motioner för omröstning

• Aktivera inställningen A/B

Bild
A/B votering

• Klicka på Starta votering

• Mötesdeltagarna röstar nu på ett av de 2 förslagen/motionerna

Bild
En pågående A/B-undersökning

• Som mötesledare kan du rösta på mötesdeltagarnas vägnar om den personen får förhinder

• När omröstningen är över klickar du på förslaget som har röstats fram

• Klicka sedan på Spara och stäng i det nedre högra hörnet

Bild
A/B-röstning pågår

Mötesdeltagarna kan nu se det totala resultatet på sin skärm. Resultatet visas även på storbildsskärmen.