Hur ändrar jag de allmänna inställningarna?

Du måste vara administratör för att ändra de generella inställningarna.

Hur du ändrar de generella inställningarna

• Välj sidomenyn Inställningar

• Välj den inställning du vill ändra

• Om du inte kan ändra inställningen i Prepare, klicka på Redigera organisation.

• Klicka alltid på Spara när du har gjort dina ändringar.

Obs: Vissa inställningar kan göras direkt i Prepare, andra inställningar görs på användaradministrationssidan. Du kommer automatiskt till användaradministrationssidan när du klickar på Redigera organisation. Observera också att alla ändringar som görs under Inställningar kommer att gälla för alla användare.

Översikt över inställningar

Organisation:

Dessa inställningar ändras på sidan för användarhantering. I Prepare får du en översikt över organisationsnamn, språk och aktiva användare. För att redigera klickar du på Redigera organisation i högra hörnet. Du kommer nu till sidan för användarhantering.

Här kan du ändra organisationsnamn, språk och tidszon. Det valda språket kommer att återspeglas i FirstAgenda och i e-postmeddelanden som skickas från FirstAgenda Prepare.

Kom ihåg att trycka på Spara längst ner på sidan när du är klar med dina ändringar.

Inloggning:

Dessa inställningar görs också på sidan för användaradministration. På Prepare kan du se Antal dagar mellan lösenordsbyten och Antal tillåtna misslyckade inloggningar. Om du vill ändra dessa klickar du på Redigera organisation så kommer du till sidan för användaradministration.

• Antal dagar mellan lösenordsbyten: välj hur många dagar det ska gå innan en användare ombeds att ändra sitt lösenord.

• Antal tillåtna felaktiga inloggningar: Ange hur många gånger en användare får ange fel lösenord innan användarens inloggning spärras. Vi rekommenderar att du ställer in felförsöken på minst 5.

• 2-faktorsinloggning: Slå på om användare i organisationen ska använda 2-faktorsinloggning varje gång de loggar in.

Kom ihåg att klicka på Spara längst ner på sidan när du har slutfört dina ändringar.

Kommunikation:

• Dölj historik på förstasidan: Som standard kan mötesdeltagarna se en historik på förstasidan för alla dagordningar och protokoll, som visar en översikt över vem som publicerade dagordningen/protokollet och vilka ändringar som har gjorts. Om du inte vill se en historik aktiverar du den här funktionen.

• Visa tidpunkt för mötets avslutande: Visar mötets sluttid på mötets förstasida.

• Visa titlar på slutna punkter : Som standard är titlarna för sekretessbelagda punkter endast synliga för medlemmarna i en instans. Om “Visa titel för slutna punkter” är aktiverad kan även användare som inte är medlemmar på instansen se titeln på punkten, men de kan INTE se innehållet i punkten.

• Visa PDF nedladdningslänken på dagordningen: En PDF-knapp kommer att visas i det övre högra hörnet av alla punkter på ett möte samt alla protokoll. Detta gör det möjligt för mötesdeltagarna att skriva ut innehållet från en punkt på dagordningen.

• Visa kommentarer i e-postaviseringar: Gör det möjligt att visa innehållet i delade kommentarer i e-postmeddelandet.

iPad:

• Timeout på iPad (minuter): Ange hur lång tid det tar innan slutanvändaren loggas ut från FirstAgenda Prepare-appen om den inte är aktiv. Välj mellan 10 min. och upp till 5 timmar.

• Rensa lokal lagring på iPad: Som standard lagras data från FirstAgenda Prepare i iPad:s lokala lagring. Detta optimerar svarstider och prestanda när du använder FirstAgenda Prepare. Slå på “Rensa lokal lagring” om du vill radera data för alla användare. Om du raderar data måste dokumenten laddas in på nytt när användaren loggar in i FirstAgenda Prepare-appen igen.

• Observera: När “Rensa lokal lagring” är aktiverad är det inte möjligt att ladda ner agendor för användning offline.

Mötessekreterare:

• Möjlighet att kopiera mötesmallar från andra instanser: Slå på reglaget om mötessekreterare ska kunna göra detta.

• Tillåt kopiering av mötesmallar med innehåll: Slå på reglaget om mötessekreterare ska kunna göra detta.

Support:

• Support e-post, telefon, etc.: ange kontaktuppgifter till den person eller supportenhet i er organisation som ger support till FirstAgenda Prepare. Det är viktigt att uppdatera dessa uppgifter regelbundet, eftersom informationen kommer att visas i e-postmeddelanden som skickas från FirstAgenda Prepare till slutanvändare.

• Dessa inställningar görs på användaradministrationssidan, så klicka på Redigera organisation i det högra hörnet.

• Du kan nu ändra informationen. Tryck på Spara.

Ytterligare moduler:

Dokument:

Här kan du ladda ner PDF-filer om FirstAgendas revisionsförklaring och supportförfarande.

Loggs:

Här kan du hämta olika loggar, t.ex. en användarlista eller en administratörslista.