Hur aktiveras offlineläge?

För att mötesdeltagare ska kunna hämta dagordningar som kan läsas när iPaden är offline, måste Tillåt offlinevisning vara aktiverat för instansen. Och du måste vara administratör i Prepare för att kunna sätta på offlinevisning. Om inget gjorts är funktionen avstängd.

Så aktiveras offlinevisning för en instans

• Logga in i Prepare på web.firstagenda.se

• Välj Instanser i vänstermenyn i Prepares administrationsdel

• Välj den instans vars dagordningar mötesdeltagarna ska kunna läsa offline

• Sätt en bock i checkrutan framför Tillåt offline

Bild
Blått reglage för att aktivera offlinevisning

• Klicka på Spara

Mötesdeltagarna kan nu hämta dagordningar och protokoll när de är online och sedan läsa dem när de inte har internetanslutning.

Bild
Skjutreglage för att rensa lokal lagring på iPad

OBS Offlinevisning är i nuläget inte möjligt för organisationer som nyttjar tvåfaktorsinloggning.