Vad kan en administratör göra?

Administratörsrollen är uppdelad i två olika roller och det är möjligt att ha bägge roller.

Bild
Administratörsroller

Administratör med rätt att administrera användare
Med denna roll har administratören rättighet att skapa och administrera användarna i organisationen. T.ex. ändra upplysningar, lägga till eller ta bort användare från instanser, ändra rättigheter för användare m.m..

Administratör med rätt att administrera organisationen
Med denna rättighet kan administratören göra ändringar på organisationen, som t.ex. ställa in timeout, språk, kontaktupplysningar, säkerhet m.m.

Som administratör med bägge roller har du tillgång till följande menypunkter i Prepare:

• Användare - skapa användare m.m.

• Möten - se vilka dagordningar som har överförts till Prepare

• Instanser - göra grundinställningar på instanserna

• Inställningar  - ändra inställningar som timeout på iPad, kontaktuppgifter m.m.

• Läs dagordning - här ser du samma sak som mötesdeltagarna

Administratören har det överordnade ansvaret för de allmänna inställningarna för användandet av Prepare i er organisation. Under menypunkten "Inställningar" kan du t.ex. bestämma hur lång timeouten ska vara på iPad eller registrera kontaktuppgifter för den person i din organisation som ska ha huvudansvaret för supporten i Prepare i er organisation.

Därutöver kan administratörer skapa användare, redigera användarprofiler och bestämma vilka instanser användarna ska anslutas till. Som administratör ser du således till att rätt personer i din organisation får tillgång till Prepare. En administratör kan skapa användare generellt, medan en mötessekreterare bara har tillåtelse att skapa användare inom den/de instans/er som vederbörande har ansvar för.

En administratör har inte automatiskt tillgång till instanserna och kan därför inte publicera dagordningar. Men en administratör kan alltid ansluta sig till en instans, tilldela sig själv rättighet som mötessekreterare och sedan publicera dagordningar och protokoll.

Som administratör är du vanligtvis även ansvarig för Prepare i er organisation, vilket betyder att mötessekreterarna kan vända sig till dig om de har frågor om eller problem med Prepare.

Se vilka rättigheter en administratör och en dagordningsansvarig har i Prepare.