Vad kan FirstAgendas API?

Med Prepare integrations API har ni möjlighet att hämta öppna data från Prepare, vilket till exempel gör det möjligt att visa dagordningar och protokoller på er webbplats på ett enkelt och säkert sätt. Med olika slutpunkter väljer ni vilken data som är relevant för er och hur ni vill presentera den.

Visning av dagsordningar och protokoll på hemsidan

Med Prepare integrations API kan ni se till att medborgarna håller sig informerade och uppdaterade i den kommunala debatten. Ni väljer vilka instanser som ska presenteras på er hemsida och om titlar och beslut ska publiceras på slutna punkter.

Observera att allt slutent material inte passerar genom integrations-API:et. Detta innebär att slutna instanser och slutna möten inte kan visas på er hemsida.

Data visas i JSON-format eller PDF:er (ärende) och PDF:er (bilaga).

Fördelar

• Snabbare tillgång till data för medborgarna

• Du behöver inte en nedladdningsklient

• Du behöver inte ha data fysiskt på en server

• Enklare integration med webbplats och intranät

• Data kan hämtas över organisationer

• Historiska instanser kan också visas

Visning av titlar och beslut på slutna punkter

Inom vissa instanser är ni lagligt skyldiga att publicera titlar och beslut på slutna punkter. Ni kan därför logga in på Prepare med en användare som har administratörsrättigheter och välja i vilka instanser titlar på slutna punkter som ska publiceras - och eventuellt också beslut som tillhör de slutna punkterna.

Lägg till och ta bort användare

Det är möjligt att lägga till och ta bort användare i Prepare genom att koppla upp till API-slutpunkterna. Detta innebär att vi får information via API, om nya eller borttagna användare i ert interna system, så att vårt API kan förse Prepare med informationen om att lägga till eller ta bort användare i Prepare.

Se slutpunkter för att lägga till/ta bort användare: Tilføj/fjern brugere EndPoints

Se integrations API slutpunkter

Så aktiveras integrations API'et

Kontakta FirstAgenda på info@firstagenda.com för information omkring hur ni får aktiverat API'et.

Läs mer om hur administratören ställer in Integrations API'et i Prepare.