Varför får jag ingen SMS-kod?

Om du inte har fått ett SMS med säkerhetskoden måste du kontakta en administratör i din organisation som kan läsa din SMS-kod i din användarprofil. Kontaktinformationen finns längst ner i inbjudningsmejlet / glömt lösenord mejlet.

OBS:

• Du måste klicka på länken i e-postmeddelandet för inbjudan / glömt lösenordets mejlet innan en SMS-kod skickas

• SMS-koden är inte ditt nya lösenord, utan ett tillfälligt säkerhetslösenord som du behöver använda tillsammans med ditt eget lösenord

Vad kan orsaken vara?

Fel mobilnummer

Du är registrerad med fel mobilnummer. Kontrollera därför mobilnumret du har skapats med - det finns i inbjudningsmejlet. Om numret är fel, kontakta administratören av FirstAgenda i din organisation för att ändra det. Kontaktinformation för administratören finns också i inbjudanmejlet.

Funktionsstörningar i ditt telekommunikationsföretag

Det kan också bero på driftstörningar hos ditt telekommunikationsföretag. Här kan du försöka stänga av din mobil. Vänta i 10 sekunder och slå på den igen. Om du fortfarande inte får ett SMS kan du kontrollera om det finns driftsstörningar genom att klicka på någon av följande telekommunikationsföretag:

Nytt mobilnummer/förändring av telekommunikationsföretaget

Om det är ett nyskapat mobilnummer, eller om du flyttar ditt mobilnummer från ett företag till ett annat, kan det bero på att läsningsprocessen för skapandet ännu inte har slutförts och därmed hindrar SMS från att levereras.

Du kan försöka stänga av din mobil. Vänta i 10 sekunder och slå på den igen och testa om det löser problemet. Om inte, kan det ta några dagar innan du kan ta emot SMS, så under tiden måste administratören läsa SMS-koden åt dig under din användarprofil.

När ska du använda en SMS-kod i FirstAgenda Prepare?

En SMS-kod är en extra säkerhetskod som du behöver använda tillsammans med ditt eget lösenord. Den används för FirstAgenda i dessa tre situationer:

• Första gången du loggar in på FirstAgenda

• Om din organisation har valt att använda tvåfaktorsinloggning

• När du har glömt ditt lösenord eller byter lösenord