Glömt lösenord? - Hur du byter lösenord

Om du har glömt ditt lösenord till FirstAgenda Prepare kan du använda funktionen Glömt lösenord som du hittar nederst i inloggningsrutan - både i appen och på web.firstagenda.se eller id.firstagenda.eu

Få skickat mejl om byte av lösenord

1. Klicka på "Har du glömt ditt lösenord?" längst ner på inloggningssidan

Bild
Inloggningssidan

2. Ange din e-postadress eller ditt användarnamn och klicka på Fortsätt

Bild
glömt ditt lösenord

3. Kontrollera din e-postinkorg och klicka på länken i e-postmeddelandet.

Bild
Kontrollera din e-postkorg

4. Ange nu din sms-kod som du just har fått.

Bild
Engångskod

5. Ange ditt nya självvalda lösenord i fältet och klicka på Skapa lösenord

Ditt lösenord har nu ändrats. Logga in med det nya lösenordet

Kan du inte logga in även om lösenordet ändrats?

Kontrollera att ett gammalt lösenord inte har fyllts i i förväg i inloggningsfältet! Om det finns fyllda punkter i fältet måste de tas bort! Så du själv kan ange ditt nya lösenord.

Det är viktigt att du själv anger ditt nya lösenord efter att du har ändrat det, eftersom din webbläsare (Internet Explorer, Chrome, etc.) kanske har kommit ihåg ditt gamla lösenord och angett det i fältet åt dig i förväg. Om det finns ifyllda punkter i fältet måste de tas bort så att du kan ange ditt nya lösenord och logga in. Kontrollera också att användarnamnet/e-postadressen har skrivits in korrekt.

Om du fortfarande har problem med att logga in, även om du själv anger ditt nya lösenord, kan det möjligtvis bero på felstavning i ditt nya lösenord. Om så är fallet måste du starta om och ändra lösenordet igen.

Har du fortfarande problem att logga in ska du kontakta den som är administratör för FirstAgenda i din organisation. Kontaktuppgifterna hitta du längst ner i mejlaviseringen.

Inloggningsförsök och blockning av användare

Antalet försök du har till att ange rätt lösenord innan din användare blockeras bestäms av organisationens administratör. Kontakta din FirstAgenda-administratör om du vill öka antalet försök.

Om din användare är blockerad måste du ändra ditt lösenord för att låsa upp det. Läs om det behövs. mer i den här artikeln: Vad gör jag när min användare blockeras?