Hur publicerar man ett möte från Public360 Cloud?

Guide: Hur du överför möten från Public360 till Prepare

Proceduren att använda en annan status än "Offentlig" för att överföra möten är mest relevant för dig som användare av OpenGov's publiceringslösning. Om du istället använder en OnPrem-version av P360 hoppar du över den här proceduren.

• Skapa ett möte med tillhörande tjänsteskrivelse, bilagor m.m. i P360

• När mötet är klart att överföras till FirstAgenda Prepare, ställer du in mötet på statusen «Offentlig». Mötet är nu överfört till FirstAgenda Prepare

Observera att P360 har en konfigurationsinställning som definierar vilka statusar mötena måste ha för att kunna överföras till FirstAgenda Prepare. Detta innebär att, beroende på din konfiguration, kommer möten i andra statusar än «Offentlig» också att överföras till FirstAgenda Prepare.

• Mötet ska nu publiceras till mötesdeltagarna (läs mer här). Mötesdeltagarna gör sina förberedelser och nämnden håller mötet

Bild
Publicera möte till förtroendevalda

• Protokoll ska nu skrivas, mötet sätts därför till statusen «Under förberedelse» i Public 360. Skriv sedan protokoll.

• När protokollet är färdigt och klart för överföring till FirstAgenda Prepare ändras mötesstatusen till «Genomfört» i P360. Protokollet överförs nu till FirstAgenda Prepare

• Nu ska mötet med protokollet publiceras till mötesdeltagarna

Oberservera

• Det är viktigt att det alltid finns en publicerad version av en dagordning innan protokollet överförs och publiceras till mötesdeltagarna

• Om mötet inte ska visas på OpenGov, utan endast i FirstAgenda Prepare, måste du skapa en statuskod «Publicera till instansmedlemmar»