Hur publiceras dagordningar? (från ÄHS)

Denna artikel beskriver hur du publicerar dagordningar på instanser med integration till Prepare.

När du har publicerat en dagordning i ditt system för ärende- och dokumenthantering (ÄHS) måste du sedan publicera den i Prepare. Dagordningen måste vara publicerad i Prepare för att kunna läsas av mötesdeltagarna. I regel tar det en kvart från det att dagordningen publicerats i ditt system till den är färdig i Prepare. Du får besked när dagordningen är klar.

Så publicerar du dagordningar i Prepare

• Klicka på menyn Möten.

• Klicka på den blå pilen på den dagordning du vill publicera.

Bild
Blå pil bredvid osläppta möten

• Du får nu upp en detaljerad dagordningsöversikt, där du kan se om din dagordning är klar att publiceras

Bild
Blå gå till släppknapp för att gå till släpp

• Klicka på den blå Publicera-knappen.

• När du har klickat på Publicera får du upp en skärmbild med ett kommentarfält. Där kan du skriva en kommentar till den dagordning du håller på att publicera. Kommentaren kommer att synas på mötes startsida och i det meddelande som skickas till mötesdeltagarna. Om du tar bort bocken Underrätta instansmedlemmar kommer mötesdeltagarna inte få någon epost om att dagordningen är klar i Prepare. Men meddelandet kommer fortfarande att finnas på Prepares startsida, förutsatt att ni inte har stängt av Historik.

Bild
Blå publicera-knapp för att publicera mötet

• Först efter att du har klickat på Publicera, blir dagordningen tillgänglig för instansmedlemmarna, och de får en epost om att dagordningen är klar för förberedelse i Prepare.