Hur loggar jag in med Touch ID/Face ID?

För att kunna logga in med Touch/Face ID krävs det att du har en iPad som stöder Touch/Face ID. Du aktiverar och loggar in med Touch/Face ID på följande sätt:

• Öppna iPadens inställningar och vällj “Touch ID och lösenord

• Lägg till ditt fingeravtryck/ansikt så att du kan använda det för att låsa upp iPaden

• Öppna Prepare appen och tryck på den vita "reglaget" för att aktivera Touch/Face ID

• Aktivera Touch/Face ID

Bild
Aktivera Touch/Face ID

• När du har aktiverat Touch/Face ID ska du logga in och ut ur Prepare med ditt login. Efter det kan du logga in med Touch/Face ID

Touch/Face ID och AD-Inloggning

Det går inte att använda Touch/Face ID på iPad när man loggar in med AD-inloggning. Detta är inget vi i FirstAgenda kan ändra på, eftersom det är en sak hos Apple. Det finns andra begränsningar på iPad än i en webbläsare på PC eller Mac, så iPad betraktas som en extern enhet av din ADFS-server och därför krävs inmatning av e-post och lösenord för att logga in varje gång.