Hur skapar jag instanser?

Du måste vara administratör för att kunna skapa instanser i Prepare.

Och tänk på att du inte ska skapa en instans i Prepare om instansens dagordningar skapas i ett bakomliggande system för ärende- och dokumenthantering (ÄHS). Läs artikelm När ska jag och när ska jag INTE skapa instanser i Prepare?

Så skapar du en instans:

• Klicka på menypunkten Instanser

• Klicka på Skapa instans högst upp i vänstra hörnet

• I fältet Namn till vänster anger du ett passande namn på den nya instansen

• Bestäm också om instansen ska vara sluten eller öppen

• Klicka på Skapa

Bild
Skapa val-knappen i det nedre högra hörnet

Instansen är nu skapad och du kan göra dagordningar och skapa möten i instansen