Varför misslyckades en eller flera filer att publiceras?

Om du upplever ett RÖTT utropstecken vid en fil efter att du har laddat upp / bearbetat en dagordning eller ett protokoll kan det bero på något av följande scenarier:

• Filen är skadad

• Filen saknas

• Vi hanterar inte filformatet

• Filen sparades med makron (Excel)

• Filen är skrivskyddad

Här har vi samlat lite tips på vad du kan göra i de olika situationerna.

Filen är skadad

Vi har mottagit en skadad fil. Om du laddar ned filen på skrivbordet och inte kan öppna den så kommer inte heller FirstAgenda att kunna läsa in den. Ta reda på vad som gått fel med filen och försök sedan läsa in dagordningen igen.

Filen har flera lager

I andra fall kan FirstAgenda uppfatta en fil med flera lager som skadad. Detta gäller särskilt stora, tunga, arkitektritade filer. I så fall bör du antingen använda programmet FoxitReader för att spara om filen som PDF-fil igen, eller så kan du använda en PDF-reader, t.ex. Adobe Acrobat Reader för att sammanfläta lagren till ett lager. Försök sedan att publicera dagordningen igen.

Filen saknas

Orsaken kan också vara att vi aldrig mottog filen från ditt system för ärende- och dokumenthantering (ÄHS). Kontrollera först att filerna är korrekt länkade till din punkt i dagordningen. Du kontrollerar detta i ditt ÄHS.

Om allt ser bra ut, kontakta er IT-ansvarig för att höra om filen fortfarande ligger i källmappen. Källmappen är den mapp som dagordningen ligger i innan den överförs till FirstAgenda.

Om källmappen har blivit tömd, vänligen kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Vi kan inte hantera filformatet

Om filen har ett format som inte kan hanteras av FirstAgenda är du tvungen att ändra formatet och återpublicera dagordningen. Se här vilka format vi kan hantera.

Filen sparades med makron (Excel)

Ett makro är en automatisering av frekventa kommandon / funktioner som vanligtvis lagras i Excel-ark och som kan spelas upp när du behöver utföra en uppgift. Excel-ark som lagras med makron kan inte hanteras i FirstAgenda. Därför måste du inaktivera makron i excel-arket innan du sparar, eller spara filen som en PDF istället. Ladda sedan upp filen igen och återpublicera.

Filen är skrivskyddad

Om dokumenten är skrivskyddade, vilket innebär att du måste ange ett lösenord för att kunna ändra i dokumentet, då kan det inte behandlas i FirstAgenda. Spara dokumentet igen, utan skrivskydd och ladda upp det till FirstAgenda. Alternativt kan du också spara dokumentet som en PDF och ladda upp igen. Publicera sedan mötet igen.

Om filen fortfarande är röd - kontakta FirstAgenda-supporten: support@firstagenda.dk