Hur godkänner jag ett protokoll?

Så godkänner du ett protokoll

När exempelvis ett politiskt möte eller ett styrelsemöte är över, måste du som mötesdeltagare ofta godkänna de beslut som har fattats på mötet. Vanligtvis görs detta med hjälp av ett fysiskt underskriftspapper som skickas runt för signering bland mötesdeltagarna.

Men det kan också göras genom ett enkelt klick på knappen Godkänn i Prepare. Se nedan hur du gör:

• Logga in i Prepare
  • Gå till startsidan för den dagordning som innehåller den punkt där du godkänner hela protokollet. Det är lätt att se vilken punkt du ska godkänna eftersom den är markerad med en orange ikon.
  • Klicka på punkten med den orangea ikonen – i exemplet nedan heter punkten ”Godkännande av protokoll”, men det kunde också ha hetat något annat, som t.ex. ”Godkänn”.
Bild
Referat er klar til godkendelse

• Klik på godkend
Bild
Godkend referat
  • Klik Godkend for endelig godkendelse
Bild
Endelig godkendelse af referat

Referatet er nu godkendt, og knappen har skiftet farve til grøn med teksten "Godkendt". Hvis du klikker på Godkendt, kan du se tidspunktet for, hvornår du har afgivet din godkendelse.

Bild
Referatet er godkendt

Info: har du godkendt et referat ved en fejl, eller ønsker du at fortryde en godkendelse, skal du kontakte dagsordensamleren for udvalget.