Tekst editor - Hvordan virker den?

Tekst editoren er et redskab du kan bruge i dit daglige arbejde, når du redigerer i en sagsfremstilling. Du kan bruge den ligesom andre editorer du kender. Mange af knapperne ligner allerede dem du kender fra Word.

Du kan bruge editoren til at tilpasse teksten i din sagsfremstilling. Du kan lave overskrifter, punktformer, ændre størrelse, tilføje tabeller osv. Her på siden gennemgår vi knapperne og deres funktioner. Du kan også altid holde musen over ikonerne, så får du en lille beskrivelse af hvad de gør. Mange af de almindeligt kendte genvejstaster kan også benyttes i tekst editoren. Fx "Ctrl+B" aktiverer fed og "Ctrl+I" aktiverer kursiv. Du finder oversigten over alle ikonerne nedenfor inkl. tastaturgenveje.

Beskrivelse af ikoner

Image
Tekst editor linje

Image
Klip

Klip: "Ctrl+X" - Sletter og kopierer markeret indhold på samme tid.

Image
Kopier

Kopiér: "Ctrl+C" - Kopierer indhold.

Image
Indsæt som ikke-formateret tekst

Indsæt som ikke-formateret tekst: Tekst indsat via denne boks, får automatisk fjernet alle formateringer der har været på teksten. Teksten indsættes derfor som helt normal tekst, som du selv kan formatere som du ønsker. Efter klik på knappen, dukker en ny boks frem hvor du kan indsætte teksten med "Ctrl+V".

Image
Indsæt fra word

Indsæt fra Word: Denne skal bruges når du indsætter tekst fra Word. Så bliver formateringerne fra Word automatisk konverteret til formateringerne i FirstAgenda Prepare. Og formateringer der ikke understøttes i editoren fjernes. Efter klik på knappen, dukker en ny boks frem hvor du kan indsætte teksten med "Ctrl+V".

Image
Fortryd

Fortryd: "Ctrl+Z" Fortryder den seneste handling.

Image
Annuller fortryd

Annullér fortryd: "Ctrl+Y" Annullérer den seneste fortrydning.

Image
Tabel

Tabel: Indsætter en tabel på din side. Her kommer der en ny boks frem, hvor du kan vælge antal rækker, kolonner, ligesom du kender det fra Word.

Image
Indsæt vandret streg

Indsæt vandret streg: Indsætter en vandret streg på siden. Kan bruges til at adskille sektioner og tekst i dokumentet.

Image
Indsæt symbol

Indsæt symbol: Indsæt symboler som fx ¼ og © eller andre specialtegn som ikke findes på tastaturet.

Image
Formatering

Formatering: Formater tekst efter forudbestemte formateringer. Marker teksten og vælg mellem overskrift, normal tekst mm.

Image
Fed

Fed: "Ctrl+B" - gør teksten fed.

Image
Kursiv

Kursiv: "Ctrl+I" - gør teksten kursiv.

Image
Understreget

Understreget: "Ctrl+U" - gør teksten understreget.

Image
Gennemstreget

Gennemstreget: Gør teksten gennemstreget.

Image
Fjern formatering

Fjern formatering: Fjerner alt formatering på markeret tekst.

Image
Talopstilling

Talopstilling: Stiller din tekst op i punkter angivet med tal.

Image
Punktopstilling

Punktopstilling: Stiller din tekst op i punkter.

Image
Formindsk indrykning

Formindsk indrykning: Formindsker den margen, der er til kanten af dokumentet.

Image
Forøg indrykning

Forøg indrykning: Forøger den margen, der er til kanten af dokumentet.

Image
Indsæt/rediger hyperlink

Indsæt/redigér hyperlink: Gør teksten til et link.

Image
Fjern hyperlink

Fjern hyperlink: Fjerner linket fra din tekst.

Image
Maksimer

Maksimér: Her kan du maksimere teksten boksen, så du kan skrive dit indhold i fuldskærm.

Image
Slet indhold

Slet indhold: Her kan du slette alt det indhold du har skrevet eller kopieret ind i teksteditoren.