Tekst editor - Hvordan fungerer den?

Tekst editoren er et verktøy du kan bruke i ditt daglige arbeid når du redigerer i en saksfremstilling. Du kan bruke den akkurat likt som mange andre editorer du kjenner. Mange av ikonene og knappene ligner dem du allerede kjenner fra Word.

Du kan bruke editoren til å tilpasse tekst og bilder i din saksfremstilling. Du kan tilordne overskrifter, saksformer, endre størrelser, tilføye tabeller, osv. Her på siden gjennomgår vi knappene og deres funksjoner. Du kan også alltid holde musen over ikonene for å få en kort beskrivelse av hva de gjør. Mange av de kjente snarvei-tastene kan også brukes i tekst editoren. Eksempelvis "Ctrl + B" aktiverer fet skrift, og "Ctrl + I" aktiverer kursiv. Du finner oversikten over alle ikonene nedenfor, inkluder tastatursnarveiene.

Beskrivelse av ikoner

Bilete
Tekst editor linje

Klipp: "Ctrl+X" - Sletter og kopierer markert innhold på samme tid.

Bilete
Klip

Kopiér: "Ctrl+C" - Kopierer innhold.

Bilete
Kopier

Lim inn som ikke-formatert tekst:
Tekst som kopieres inn via denne boksen, får automatisk fjernet alle formateringer som har vært på teksten. Teksten settes derfor inn som en normal tekst, som du videre kan formatere som du ønsker. Etter å ha klikket på knappen dukker det opp en ny boks, hvor du kan sette inn tekst med "Ctrl + V".

Bilete
Indsæt som ikke-formateret tekst

Lim inn fra word:
Denne skal brukes når du limer inn tekst fra Word. Da blir formateringene fra Word med inn i tekst editoren, og konvertert til formateringer i FirstAgenda. Etter du har klikket på knappen, dukker det opp en ny boks hvor du kan lime inn teksten med "Ctrl + V".

Bilete
Indsæt fra word

Angre: "Ctrl + Z" fjerner siste handling.

Bilete
Fortryd

Annuller angre: "Ctrl + Y" annullerer siste handling.

Bilete
Annuller fortryd

Tabell: Setter inn en tabell på siden din. Her kommer det også en ny boks frem, hvor du kan velge antall rekker, kolonner - akkurat slik du kjenner det fra Word.

Bilete
Tabel

Sett inn vannrett strek:
Setter inn en vannrett strek på siden. Kan brukes til å avskille seksjoner og tekst i dokumentet.

Bilete
Indsæt vandret streg

Sett inn symbol:
Lar deg lete frem uvanlige symboler og andre spesialtegn som du ikke finner på tastaturet.

Bilete
Indsæt symbol

Formatering:
Formaterer tekst etter forutbestemte formateringer. Marker teksten og velg mellom overskift, normal tekst, m.m.

Bilete
Formatering

Fet: "Ctrl + B" - gjør teksten fet.

Bilete
Fed

Kursiv: "Ctrl+I" - gjør teksten kursiv.

Bilete
Kursiv

Understreket: "Ctrl+U" - gjør teksten understreket.

Bilete
Understreget

Gjennomstreket: Gjør teksten gennomstreket.

Bilete
Gennemstreget

Fjern formatering: Fjerner alt formatering på markert tekst.

Bilete
Fjern formatering

Talloppstilling: Stiller opp tekst i punkter angitt med tall.

Bilete
Talopstilling

Punktoppstilling: Stiller op din tekst i punkter.

Bilete
Punktopstilling

Forminsk innrykk: Forminsker margen, som er rundt kanten av dokumentet.

Bilete
Formindsk indrykning

Forstørr innrykk: Forstørrer margen som er rundt kanten av dokumentet.

Bilete
Forøg indrykning

Innsett/rediger hyperlink: Gjør teksten til en link.

Bilete
Indsæt/rediger hyperlink

Fjern hyperlink: Fjerner linken fra din tekst.

Bilete
Fjern hyperlink

Maksimér: Her kan du maksimere tekstboksen, så du kan skrive ditt innhold i fullskjerm.

Bilete
Maksimer

Slett innhold: Her kan du slette alt det innholdet du har skrevet eller kopiert inn i tekst editoren.

Bilete
Slet indhold