Brukere - Hvordan opprettes de?

Brukere blir oprettet under menypunktet Brukere.

En administrator kan opprette brukere for hele organisasjonen og tilknytte dem til alle utvalg. En administrator kan også velge at en dagsordenansvarlig skal ha rettigheten 'Brukeradministrator' og dermed kunne opprette brukere. Dagsordenansvarlige kan deretter kun opprette brukere i det utvalget som saksbehandleren er tilknyttet til.

Slik oppretter du brukere:

• Klikk på Brukere i venstremenyen i Prepare

• Klikk på Opprett bruker

Bilete
Opret bruger

• Du blir nå ført over til brukeradministrasjonssiden. Her skriver du fornavn, etternavn og e-postadresse på brukeren. Velg heretter språk og skriv inn mobilnummer, som brukes for å sende en engangskode, som brukeren trenger for å aktivere tilgangen.

• Til slutt skal du ta stilling til om den nye brukeren skal opprette andre brukere og endre på organisasjonsinnstillingene

• Klikk på Send invitasjon

Bilete
Send invitasjon

• Den nye brukeren mottar nå en invitasjon om å opprette en bruker i organisasjonen

• For å ferdigstille opprettelsen skal brukeren følge linken i sin invitasjon og selv fylle ut siste del

Viktig: Sjekk at e-postadressen og mobilnummeret er korrekt på brukeren, ellers vil han/hun ikke motta invitasjonen eller den SMS-koden man trenger for å fullføre første innlogging.

Tildeling av brukerrettigheter

Under brukeropretteksen, kan du som administrator tilknytte brukeren til et utvalg og tildele brukeren rettigheter som administrator eller dagsordensamler. Alt dette kan gjøres allerede innen brukeren har godtatt e-postinvitasjonen.

Bilete
Tildeling av brukerrettigheter

* Rettighet som administrator kan kun gis av en bruker som selv er administrator. En dagsordensamler kan ikke tildele rettigheten som administrator. Hvordan gjør jeg en bruker til administrator?

Slik gir du dagsordensansvarlige tillatelse til å opprette brukere

For at dagsordenansvarlig skal kunne opprette brukere i sitt utvalg, skal en administrator gi tillatelse til dette under innstillingene for denne brukeren.

Hvis en dagsordenansvarlig skal ha tillatelse til å administrere og opprette brukere, må vedkommende ha rollen 'Brukeradministrator'. Dette gjøres på følgende måte:

• Logg inn på web.firstagenda.com / web.firstagenda.eu

• Klikk på Brukere i venstremenyen

• Klikk på den brukeren som skal ha tillatelsen

• Klikk på Rediger øverst i høyre hjørne

• Du blir nå ført til brukeradministrasjonssiden. Skroll ned til Administrasjon av brukere og organisasjon

• Slå knappen til ut fra ”Kan opprette og administrere brukere”
Bilete
Administrasjon av brukere og organisasjon
  • Klikk på Lagre når du har gjort de ønskede endringene

Nå kan dagsordenansvarlige opprette og administrere brukere for utvalget de er tilknyttet til.