Oversigt over brugertyper, roller og rettigheder

Nedenfor finder du vejledning til både den nye og gamle LetDialog app. Vejledningen til den nye LetDialog er først.

Image
Nyt LetDialog Logo

Brugertyper

Når du bliver oprettet som bruger i LetDialog får du brugertypen medarbejder, ekstern medarbejder eller borger.

Medarbejder

En medarbejder vil som udgangspunkt være en intern medarbejder, som har et AD-login, der anvendes til login i LetDialog. Men en medarbejder kan også logge på med e-mail og adgangskode eller MitID.

Hvis der bliver brug for det, så kan en medarbejder også gøres til både enhedsadministrator og organisationsadministrator.

Medarbejderens primære rolle i LetDialog vil være at deltage i dialoger i organisationens enheder. Medarbejderen kan selv oprette dialoger i de enheder, som vedkommende er tilknyttet. Når medarbejderen opretter en dialog, så vil vedkommende  bestemme loginmetoden, som den inviterede deltager skal anvende.

Ekstern medarbejder

Den eksterne medarbejder vil ikke have et AD-login, så de skal enten logge på med MitID eller e-mailadresse og adgangskode.

Ligesom medarbejderen, så kan den eksterne medarbejder også deltage i og oprette dialoger i de enheder, som de er tilknyttet, samt bestemme loginmetoden for de inviterede deltagere.

En ekstern medarbejder kan ikke gøres til enhedsadministrator eller organisationsadministrator.

Borger

Den sidste brugertype er borger. En borger bliver inviteret ind i en dialog af enten en medarbejder eller ekstern medarbejder. Borgeren vil ikke selv kunne oprette dialoger.

Det er op til den, der inviterer borgeren, hvordan borgeren logger ind. Det kan enten være med MitID eller med e-mailadresse og adgangskode.

Roller (og tilhørende rettigheder)

Som bruger i LetDialog kan du have tilhørende roller og rettigheder. Disse er listet nedenfor:

Enhedsadministrator:

Som medarbejder kan du i LetDialog få tildelt rollen som enhedsadministrator i én eller flere enheder.

Som Enhedsadministrator har du mulighed for at:

• Administrere og tilføje medlemmer til den enhed, hvor du er enhedsadministrator.

• Se de overordnede informationer omkring dialogerne i enheden f.eks. Emne, Omhandler, Dialogansvarlig, Senest sendte besked, men de kan ikke se selve beskederne i dialogerne - udover de dialoger, de selv er en del af.

• Tilføje eller fjerne deltagere og lukke dialoger i enheden.

• Kan gøre andre medarbejdere til enhedsadministratorer.

Organisationsadministrator

Som Organisationsadministrator har du mulighed for:

• At have det fulde overblik over organisationens brug af LetDialog.

• Organisationsadministrator er automatisk enhedsadministrator i alle enheder, og kan administrere alle brugere i LetDialog.

• At opsætte jeres lovgrundlag samt vælge hvilke enheder fra FKO, som skal anvendes.

I LetDialog kan du også få tildelt nogle dialogroller. Du kan være dialogansvarlig og/eller samtykkegiver. Nedenfor kan du læse om de to dialogroller:

Dialogansvarlig

Når en AD-bruger opretter en dialog, så er vedkommende automatisk dialogansvarlig. Den dialogansvarlige i dialogen kan følgende:

• Tilføje andre deltagere til dialogen

• Gøre en deltager til samtykkegiver

• Gøre en deltager til dialogansvarlig
    (OBS: Det er kun muligt at gøre en bruger til dialogansvarlig, hvis brugeren har "Opret dialog"-rettighed i den organisationsenhed, hvor dialogen er oprettet)

• Lukke dialogen

• Genåbne dialogen

Samtykkegiver

Når den dialogansvarlige tilføjer en deltager til dialogen, kan den dialogansvarlige tildele rollen “Samtykkegiver” til deltageren.

• Som samtykkegiver skal man give sit samtykke til, at deltagere der efterfølgende bliver tilføjet dialogen må deltage og se, hvad der er skrevet i dialogen.

Image
Gammelt LetDialog logo

Rettigheder

Borger

En bruger der oprettes af typen Borger har adgang til at deltage i dialoger. Brugeren kan ikke selv oprette dialoger, lukke eller slette dialoger eller tilføje deltagere til dialoger.

AD-bruger (Opret dialog)

Når en bruger oprettes som AD-bruger, får vedkommende automatisk tildelt rettigheden til at oprette dialoger. Denne rettighed kan manuelt tildeles til andre brugertyper af en enhedsadministrator.

Tværgående administrator

En tværgående administrator kan se alle brugere, der er oprettet i organisationen. Den tværgående administrator kan oprette en bruger som tværgående administrator, redigere en brugers oplysninger, deaktivere en bruger og slette en bruger igen. Derudover kan en tværgående administrator både oprette og administrere organisationsenheder, dialoger og dialogroller på samme måde, som en enhedsadministrator. Læs mere om den tværgående administrator her.

Enhedsadministrator

En enhedsadministrator kan tildele rettigheden som enhedsadministrator til andre brugere i enheden og tildele rettigheden til at oprette dialoger til andre brugere. Derudover har enhedsadministratoren mulighed for at administrere dialoger, hvor vedkommende kan lukke og slette dialoger, tilføje og fjerne deltagere fra en dialog og tildele dialogroller. Læs mere om enhedsadministratoren her.

Dialogroller

Dialogansvarlig

Når en AD-bruger opretter en dialog, så er vedkommende automatisk dialogansvarlig. Den dialogansvarlige i dialogen kan følgende:

• Tilføje andre deltagere til dialogen

• Gøre en deltager til samtykkegiver

• Gøre en deltager til dialogansvarlig
    (OBS: Det er kun muligt at gøre en bruger til dialogansvarlig, hvis brugeren har "Opret dialog"-rettighed i den organisationsenhed, hvor dialogen er oprettet)

• Lukke dialogen

• Genåbne dialogen

Samtykkegiver

Når den dialogansvarlige tilføjer en deltager til dialogen, kan den dialogansvarlige tildele rollen “Samtykkegiver” til deltageren. Som samtykkegiver skal man give sit samtykke til, at deltagere der efterfølgende bliver tilføjet dialogen må deltage og se, hvad der er skrevet i dialogen.