Hva er en listevotering?

Ved en listevotering velger møtelederen flere forslag/innstillinger som settes opp mot hverandre. Når voteringen starter, velger deltakeren hvilket forslag/innstilling som vedkommende vil stemme på.

Slik foregår en listevotering

Bilete
Listeavstemning

• Klikk på Start votering

• Deltagerne stemmer på en av de tre kandidatene

Bilete
Listevotering igang

• Når voteringen er ferdig, klikk på "Avslutt votering"

Møtedeltakerne kan nå se det samlede resultatet på deres skjermbilde. Det samlede resultatet vises også på storskjermen.

• Klikk på Lagre og lukk

Listevotering kan også gjøres anonymt. Anonym listevotering vil typisk bli benyttet i forbindelse med personvalg, for eksempel hvis man skal stemme om hvem av tre kandidater som skal være direktør.

En anonym listevotering foregår slik

• Velg for eksempel tre forslag/innstillinger til votering

• Velg innstillingene Anonym og Liste

Bilete
Anonym listevotering

• Klikk på Start votering

• Deltagerne stemmer på en av de tre kandidatene (NB. Det er ikke mulig å stemme på vegne av en deltager)

Bilete
Anonym listevotering

• Når voteringen er over, klikker du på Avslutt

Møtedeltakerne kan nå se det samlede anonyme resultatet på deres skjermbilde. Det samlede resultatet vises også på storskjerm.

• Klikk på Lagre og lukk

Merk at du med en anonym listevotering ikke kan stemme på vegne av en annen deltaker.