Hvordan starter jeg en votering?

Slik starter du en votering

• Klikk på møtet og det spesifikke punktet på agendaen der du ønsker å starte en avstemning

• Klikk på den runde sirkelen med pluss-symbolet i basert på indstillingen/forslaget som skal sendes til avstemning

Bilete
Forslaget som skal sendes til avstemning

• Nå går innstillingen inn i en egen boks for stemmegivning, som vil være nederst på skjermen din. Hvis det er mulig for møtedeltakeren å stemme blankt, aktiverer du skyveknappen Stem blank. Når du er klar til å starte avstemningen, klikker du på den grønne Start avstemning-knappen

Bilete
Start avstemning

Nå har alle møtedeltakere mulighet til å avgi en stemme på iPad eller PC

• Nå får du en oversikt over stemmen din, hvor du kan se hvilket forslag det stemmes over og hvilke møtedeltakere som kan stemme. Når det ikke er en anonym stemme, har du mulighet til å stemme på vegne av møtedeltakerne.

• Når alle møtedeltakerne har avgitt en stemme, kan du klikke på Vedta eller Ikke vedta. Nå vises resultatet for møtedeltakeren og på storskjerm.

Bilete
 Avstemning pågår

• Klikk Lagre og lukk for å avslutte avstemningen

Merk: Resultatet av avstemningen vises på storskjermen til du klikker 'Lagre og lukk'. Resultatet vises da i den automatisk genererte protokollen og på møtedeltakernes egen skjerm

Når avstemningen er ferdig

• På oversikten over saken kan du nå se voteringen

Bilete
Se voteringen på oversikten over saken

• Voteringen er også innskrevet i protokollen

Bilete
Voteringen er innskrevet i protokollen