Jeg har AD-login og kan ikke logge på eksterne organisationer

Det skyldes, at din e-mail er reserveret til AD-login i din AD organisation. Du skal derfor anvende dit brugernavn, som ikke er din AD-mail, for at få adgang til eksterne organisationer.

Situationen er, at du tidligere har benyttet din AD-mail som brugernavn i samtlige af dine organisationer. Nu har din AD-organisation ændret loginformatet til at være AD-login frem for FirstAgenda Prepare login - det betyder, at du fremover kun kan benytte din AD-mail i din AD-organisation.

For bedre at forstå hvorfor du skal benytte et slags login til AD-organisationer og et andet login til eksterne organisationer, vil vi forsøge at forklare det på en anden måde:

Forestil dig, at din konto til FirstAgenda er et nøglebundt - i dette nøglebundt kan der hænge 2 nøgler. Af tekniske og sikkerhedsmæssige årsager giver de to nøgler adgang til 2 forskellige ting, og må derfor ikke være ens.

I dette tilfælde giver de 2 nøgler adgang til 2 forskellige slags organisationer: Den ene nøgle giver adgang til AD-organisationer, og den anden nøgle giver adgang til eksterne organisationer.

Nøglen til AD-organisationerne kan ikke benyttes til de eksterne organisationer og omvendt - det er derfor nødvendigt med 2 forskellige nøgler.

Altså: Dit brugernavn til din AD-organisation må ikke være det samme, som til dine eksterne organisationer.

Image
To slags login

Hvis du som AD-bruger modtager en invitation til en ekstern organisation, kan du selv tilgå den således:

Når du som AD bruger inviteres ind i en ekstern organisation som ikke bruger AD, minder processen om det almindelige tilknytningsflow, dog med enkelte og vigtige forskelle

• Du vil i første omgang modtage invitationen på din mail

• Du accepterer invitation ved at klikke på knappen i malen ‘Accepter invitation’

• Herefter vil du modtage en SMS med en engangskode, som du skal indtaste før du kan få lov at komme videre

Herefter vil der være 2 scenarier

1. Du er i forvejen logget ind med AD-login i FirstAgenda Prepare

• Er du allerede logget ind med AD-login i FirstaAgenda Prepare, vil systemet nu tjekke om du har et brugernavn i forvejen.

• Har du allerede et brugernavn, vil brugernavns-feltet automatisk være udfyldt, og du skal herefter blot indtaste din adgangskode for at færdiggøre invitationen og få adgang til organisationen.

• Obs. Vi oplever i øjeblikket fejl med ovenstående, så du er muligvis nødsaget til selv at skrive dit brugernavn ind.

• Har du ikke et brugernavn, vil du blive bedt om, at oprette et brugernavn og en adgangskode for at færdiggøre tilknytningen.

• Her er det vigtigt at huske, at brugernavnet ikke må være identisk med din AD-mail.

2. Du er ikke i forvejen logget ind med AD-login i FirstAgenda Prepare

• Er du ikke logget ind med AD i FirstAgenda Prepare i forvejen, skal du også klikke på knappen ‘Accepter invitation’ i invitationsmailen, hvorefter du får sendt en engangskode på SMS som du skal taste ind. Herfter bliver du ført over til dit interne log-in site.

• Her skal du logge ind med dit interne AD-login, hvorefter du bliver ført tilbage til FirstAgenda Prepare. Her foregår login som forklaret ovenfor.

• Altså, har du ikke i forvejen et brugernavn skal dette først oprettes samt en adgangskode.

• Her er det vigtigt at huske, at brugernavnet ikke må være identisk med din AD-mail.

• Har du allerede et brugernavn, vil det automatisk stå i brugernavns-feltet og du skal blot indtaste din adgangskode.

Du har nu adgang til den eksterne organisation.

Se videoen nedenfor for gennemgang af processen 👇