Hur aktiveras tvåfaktorsinloggning?

Med tvåfaktorsinloggning kan du ytterligare öka säkerheten kring användningen av FirstAgenda Prepare. Tvåfaktorsautentisering kan aktiveras både på användarnivå och på organisationsnivå.

Hur du aktiverar tvåfaktorsautentisering på användarnivå:

Du kan själv aktivera tvåfaktorsautentisering under dina säkerhetsinställningar. När du aktiverar tvåfaktorsautentisering på användarnivå gäller det för alla organisationer du är medlem i.

• Logga in på web.firstagenda.se

• Klicka på dina initialer i det övre högra hörnet

• Du kommer nu att omdirigeras till användaradministrationssidan där du kan göra dina ändringar.

• Klicka på Inloggning och säkerhet i den vänstra menyn

Bild
Inloggning och säkerhet

• Klicka på Redigera vid "Tvåfaktorsautentisering" och aktivera tvåfaktorsautentisering.
Bild
2-faktorsinloggning på användarnivå

• Klicka sedan på Stäng

• Du har nu aktiverat tvåfaktorsautentisering på användarnivå.

Hur du aktiverar tvåfaktorsautentisering på organisationsnivå:

Om du är administratör i FirstAgenda Prepare kan du aktivera tvåfaktorsautentisering på organisationsnivå så att den gäller för alla medlemmar i er organisation.

• Logga in på web.firstagenda.se

• Klicka på Inställningar i den vänstra menyn

• Under Organisationer klickar du på Redigera organisation i det högra hörnet.

• Du kommer nu att omdirigeras till användaradministrationssidan där du kan göra dina ändringar.

• Aktivera reglaget baserat på 2-faktorsinloggning

Bild
2-faktors inloggning på organisationsnivå

• Klicka på Spara längst ner på sidan

• Klicka på "Gå till Prepare (EU)" i den vänstra menyn för att komma tillbaka till Prepare.

• Du har nu aktiverat 2-faktorsinloggning för din organisation.