Brugere - Hvordan oprettes de?

Brugere bliver oprettet under menupunktet Brugere.

En administrator kan oprette brugere til hele organisationen og tilknytte dem til alle udvalg. En administrator kan også vælge at en dagsordensamler skal have rettigheden 'Brugeradministrator' og dermed kunne oprette brugere. Dagsordensamleren kan efterfølgende kun oprette brugere i det udvalg som dagsordensamleren er tilknyttet i.

Sådan opretter du brugere

• Klik på Brugere i venstremenuen

• Klik på Opret bruger

Image
Opret bruger

• Du bliver nu ført over til brugeradministrationssiden. Her skriver du fornavn, efternavn og e-mail adresse på brugeren. Vælg herefter sprog og indtast mobilnummer, som bruges til at sende en engangskode til aktivering af brugeren.

Image
Inviter bruger

• Til slut skal du tage stilling til om den nye bruger må oprette brugere og ændre organisationsindstillinger.

• Klik på Send invitation

• Den nye bruger modtager nu en invitation til at oprette en bruger i organisationen

• For at færdiggøre loginoprettelsen, skal brugeren følge linket i sin invitation og selv udfylde den sidste del.

Vigtigt: Tjek, at e-mail-adressen og mobilnummeret er korrekt på brugeren, ellers vil han/hun ikke modtage invitationen eller sms-koden, som vedkommende skal bruge ved første login.

Tildeling af brugerettigheder

Under brugeroprettelsen, kan du som administrator tilknytte brugerne til udvalg, tildele roller som dagsordensamler eller administrator, allerede inden brugeren har benyttet sig af sin mailinvitation.

• Klik på Rediger og kryds af, hvilke udvalg brugeren skal være medlem af, og hvilken rolle brugeren skal have

Image
Brugerrettigheder

*Rettighed som administrator kan kun gives af en bruger, der i forvejen er administrator. Dagsordensamler kan ikke tildele rettigheden som administrator.

Se hvordan du gør en bruger til administrator her

Sådan giver du dagsordensamlere tilladelse til at oprette brugere

For at dagsordensamleren kan oprette nye brugere i sit udvalg, skal en administrator give tilladelse til det under indstillingerne for brugeren. Hvis ikke du gav tilladelsen ved oprettelsen af brugeren, kan du altid gøre det efterfølgende.

Skal en dagsordensamler have lov til at administrere og oprette brugere, skal vedkommende have rollen 'Brugeradministrator'. Det gør du på følgende måde:

• Log ind på web.firstagenda.com / web.firstagenda.eu

• Klik på Brugere i venstremenuen

• Klik på den bruger der skal have tilladelsen

• Klik på Rediger øverst i højre hjørne

Image
Klik på Rediger

• Du bliver nu ført til brugeradministrationssiden. Scroll ned til Administration af brugere og organisation

• Slå skyderen til ud fra “Må oprette og administrere brugere”

Image
Slå skyderen til ud fra 'Må oprette og administrere brugere'

• Klik på Gem når du har foretaget dine ændringer

Dagsordensamleren kan nu oprette og administrere udvalgets brugere.