Kan jeg bruke min AD-epost som brukernavn i en annen organisasjon?

Det korte svaret er: "nei".

Hvis du har adgang til FirstAgenda i en AD-organisasjon, så benytter du din AD-epost for å få logge inn. Men hvis du senere blir invitert inn i en annen organisasjon - f.eks en styringsgruppe - så mottar du muligvis invitasjonen til din AD-epost, men du kan ikke benytte din AD-epost som brukernavn. Det skyldes at AD-eposten er reservert til din AD-organisasjon. Du er derfor nødt til å opprette et brukernavn på en annen e-post - f.eks. fra en Gmail.

Fremover vil du derfor ha to forskjellige logings (= to forskjellige brukere) til FirstAgenda.

• Ditt AD-login (AD-epost) når du logger på din AD-organisasjon / arbeidsplass

• Ditt FirstAgenda-login, når du logger på en annen organisasjon (styringsgruppen i eksempelet over)

For å bedre forstå hvorfor du skal bruke en type pålogging for AD-organisasjoner og en annen type pålogging for eksterne organisasjoner, vil vi prøve å forklare det på en annen måte:

Forestill deg at kontoen din for FirstAgenda er som en nøkkelring - på denne nøkkelringen kan det være to nøkler. Av tekniske og sikkerhetsmessige grunner gir de to nøklene tilgang til to forskjellige ting og må derfor ikke være like.

I dette tilfellet gir de to nøklene tilgang til to forskjellige typer organisasjoner: Den ene nøkkelen gir tilgang til AD-organisasjoner, mens den andre nøkkelen gir tilgang til eksterne organisasjoner.

Nøkkelen til AD-organisasjonene kan ikke brukes til eksterne organisasjoner, og omvendt - derfor er det nødvendig med to forskjellige nøkler.

Med andre ord: Brukernavnet ditt for din AD-organisasjon må ikke være det samme som for dine eksterne organisasjoner.