Jeg har AD-login og kan ikke logge på eksterne organisasjoner

Det skyldes at din e-post er reservert til AD-login i din AD-organisasjon. Du skal derfor bruke ditt brukernavn, som ikke er en AD-mail for å få adgang til eksterne organisasjoner.

Situasjonen er at du tidligere har benyttet din AD-epost som brukernavn i samtldige av dine organisasjoner. Nå har din AD-organisasjon endret loginformatet til å være AD-login fremfor FirstAgenda-login. Det betyr at du fremover kun kan benytte din AD-epost i din AD-organisasjon.

For å bedre forstå hvorfor du skal bruke en type pålogging for AD-organisasjoner og en annen type pålogging for eksterne organisasjoner, vil vi prøve å forklare det på en annen måte:

Forestill deg at kontoen din for FirstAgenda er som en nøkkelring - på denne nøkkelringen kan det være to nøkler. Av tekniske og sikkerhetsmessige grunner gir de to nøklene tilgang til to forskjellige ting og må derfor ikke være like.

I dette tilfellet gir de to nøklene tilgang til to forskjellige typer organisasjoner: Den ene nøkkelen gir tilgang til AD-organisasjoner, mens den andre nøkkelen gir tilgang til eksterne organisasjoner.

Nøkkelen til AD-organisasjonene kan ikke brukes til eksterne organisasjoner, og omvendt - derfor er det nødvendig med to forskjellige nøkler.

Med andre ord: Brukernavnet ditt for din AD-organisasjon må ikke være det samme som for dine eksterne organisasjoner.

Bilete
 Brukernavnet ditt for din AD-organisasjon må ikke være det samme som for dine eksterne organisasjoner.

Hva gjør jeg for å få adgang til de eksterne organisasjoner?

Har du ikke et brukernavn, skal du ha et brukernavn tildelt av en administrator i din AD-organisasjoner.

Kontakt administrator i en av de orgnaisasjoner du benytter. Du finner kontaktinformasjon ved å logge på web.firstagenda.com og klikke på ditt profilbilde i øverste høyre hjørne.

Så snart du har fått et brukernavn tildelt, logger du inn på den eksterne organisasjonen med ditt brukernavn og ditt passord som du pleier.

Hvis du som AD-bruker mottar en invitasjon til en ekstern organisasjon, kan du få tilgang på følgende måte:

Når du som AD-bruker blir invitert til en ekstern organisasjon som ikke bruker AD, ligner prosessen den vanlige tilknytningsflyten, men med noen viktige forskjeller.

Først vil du motta invitasjonen på e-posten din. Du aksepterer invitasjonen ved å klikke på knappen i malen "Aksepter invitasjon". Deretter vil du motta en SMS med en engangskode som du må legge inn før du kan fortsette.

Deretter vil det være to scenarier:

1. Du er allerede logget inn med AD-bruker i FirstAgenda Prepare.

• Hvis du allerede er logget inn med AD-bruker i FirstAgenda Prepare, vil systemet nå sjekke om du allerede har et brukernavn.

• Hvis du allerede har et brukernavn, vil brukernavnfeltet automatisk være fylt ut, og du må deretter bare legge inn passordet ditt for å fullføre invitasjonen og få tilgang til organisasjonen.

• Obs. Vi opplever for øyeblikket feil med det ovennevnte, så du må kanskje skrive inn brukernavnet ditt manuelt.

• Hvis du ikke har et brukernavn, blir du bedt om å opprette et brukernavn og et passord for å fullføre tilknytningen.

• Det er viktig å huske at brukernavnet ikke kan være identisk med din AD-e-post.

2. Du er ikke allerede logget inn med AD-bruker i FirstAgenda Prepare.

• Hvis du ikke allerede er logget inn med AD i FirstAgenda Prepare, må du også klikke på knappen "Aksepter invitasjon" i invitasjons-e-posten, deretter vil du motta en engangskode på SMS som du må legge inn.

• Deretter blir du ført til din interne påloggingside. Her må du logge inn med din interne AD-pålogging, og deretter blir du ført tilbake til FirstAgenda Prepare. Påloggingen skjer som beskrevet ovenfor.

• Så, hvis du ikke allerede har et brukernavn, må dette opprettes sammen med et passord.

• Det er viktig å huske at brukernavnet ikke kan være identisk med din AD-e-post.

• Hvis du allerede har et brukernavn, vil det automatisk vises i brukernavnfeltet, og du må bare legge inn passordet ditt.

Nå har du tilgang til den eksterne organisasjonen.