Hvordan sletter jeg en AD-bruker i FirstAgenda Prepare?

Adgangen til FirstAgenda Prepare styres i deres AD. Som utgangspunkt er det derfor i ADet at du skal endre den gjeldende brukeren, som ikke lenger skal ha adgang til  Prepare. Vi har beskrevet de forskjellige måtene på å å deaktivere nedenunder.

Fjern bruker fra AD'et

Hvis du fjerner brukeren fra AD'et fordi brukeren ikke lenger er ansatt i deres organisasjon, vil brukeren ikke kunne logge på med sitt AD-login og dermed ikke ha adgang til  Prepare. I  Prepare vil brukeren likevel stadig stå som aktiv, men vil som nevnt ikke kunne logge inn. Så hvis du vil rydde helt oppp, skal du deaktivere brukeren i  Prepare etterpå. Hvordan sletter jeg en bruker?

Fjern brukeren fra AD-grupper og deaktiver brukeren i Prepare

Hvis brukerens adgang til  Prepare styres ved hjelp av AD-grupper, så skal du sørge for at brukeren blir fjernet fra disse AD-gruppene. Videre skal du deaktivere brukeren i  Prepare.

Hva hvis jeg vil nøyes med å deaktivere brukeren i Prepare?

Hvis du kun vil deaktivere brukeren i  Prepare har du ikke fjernet brukerens adgang til  Prepare. Neste gang brukeren logger på, vil hun/han få aktivert sin bruker på nytt, i det AD'ø'et stadig gir tillatelse til innlogging i  Prepare.