Hvordan får jeg AD eller Azure AD login til FirstAgenda Prepare?

Her på siden kan du lese om dine muligheter for å få aktivert AD eller Azure AD-login i FirstAgenda Prepare.

Hva er AD-login?

AD står for Active Directory og er et setup for å godkjenne brukere som styres via en ADFS-server. Dette gir mulighet for "single sign-on"-tilgang til systemer internt i deres organisasjon. F.eks. login til en Windows-PC eller en e-post osv.

Azure AD er Microsofts Active Directory, som blant annet brukes til Office 365-pålogging

Anvender din organisasjon AD-login eller Azure AD har dere mulighet for å anvende denne innloggingsmetode i Prepare. Dermed kan deres brukere kun logge inn en gang alle steder.

Kontakt oss på info@firstagenda.com for å høre mer om dine muligheter for å anvende AD-login i Prepare.

Krav til å bruke AD-login i FirstAgenda

• ADFS-serveren skal kunne tilgås utenfra. Dvs. metadataurl skal være tilgjengelig eksternt.
  • Nødvendige claims Prepare trenger ved login:
    • Given Name (fornavn)
    • Surname (etternavn)
    • E-mail adress (e-postadresse)
    • Evnt. group-claim Name (organisasjonsnavn)*

*Group claim name

Ved å opprette AD-grupper kan dere begrense adgangen til deres organisasjoner, slik at det ikke er alle brukere i deres organisasjon som får tilgang til Prepare.

Les mer om AD-grupper her

Kommunikasjon til deres brukere

• Når AD-login aktiveres for deres organisasjon(er), skal brukere fremover logge på med e-postadressen tilknyttet organisasjonen (AD-login)
  • Brukere er automatisk logget på når de arbeider internt. Via iPad kreves det AD-login (dette avhenger av innstillingene på deres ADFS-server)
  • Bemerk: Med loginproblemer skal deres brukere henvende seg til deres egen helpdesk

Nyopprettelse av brukere

Når AD-login er aktivert for deres organisasjon, endres opprettelsen av nye brukere en liten smule:

• Dagsordenansvarlig oppretter bruker i Prepare
  • Dagsordenansvarlig tilknytter bruker til utvalgene
  • Bruker mottar e-post og logger på Prepare med sin AD-mail og har tilgang til sine utvalg

Obs. Du kan også velge å aktivere automatisk opprettelse, slik at AD-brukere ikke trenger å motta en invitasjon til FirstAgenda Prepare, men bare oppretter tilgang ved å logge inn i Prepare med sin AD-e-post/inlogging. I dette tilfellet, vennligst kontakt vår support.

Krav til a bruke Azure AD-login i FirstAgenda

• ADFS-serveren skal kunne tilgås utenfra. Dvs. metadataurl skal være tilgjengelig eksternt.
  • Oplysninger vi skal bruge fra jer:
    • Maildomæne
      • Enten On Premise: Azure enterprise application: federation metadataurl
      • Eller Cloud: Azure Enterprise non-gallery application: Unik federation metadataurl
  • Brukerne som må bruke FirstAgenda Prepare må være en del av Users and Groups i Azure AD.
  • Nødvendige claims Prepare trenger ved login:
    • Given Name (fornavn)
    • Surname (etternavn)
    • E-mail adress (e-postadresse)
    • Evnt. group-claim Name (organisasjonsnavn)*

*Group claim name

Ved å opprette Azure AD-grupper kan dere begrense adgangen til deres organisasjoner, slik at det ikke er alle brukere i deres organisasjon som får tilgang til Prepare.

Les mer om AD-grupper her

Kommunikasjon til deres brukere

• Når AD-login aktiveres for deres organisasjon(er), skal brukere fremover logge på med e-postadressen tilknyttet organisasjonen (AD-login)
  • Brukere er automatisk logget på når de arbeider internt. Via iPad kreves det AD-login (dette avhenger av innstillingene på deres ADFS-server)
  • Bemerk: Med loginproblemer skal deres brukere henvende seg til deres egen helpdesk

Nyopprettelse av brukere

Når Azure AD-login er aktivert for deres organisasjon, endres opprettelsen av nye brukere en liten smule:

• Dagsordenansvarlig oppretter bruker i Prepare
  • Dagsordenansvarlig tilknytter bruker til utvalgene
  • Bruker mottar e-post og logger på Prepare med sin Azure AD-mail og har tilgang til sine utvalg

Obs. Du kan også velge å aktivere automatisk opprettelse, slik at AD-brukere ikke trenger å motta en invitasjon til FirstAgenda Prepare, men bare oppretter tilgang ved å logge inn i Prepare med sin AD-e-post/inlogging. I dette tilfellet, vennligst kontakt vår support.