Hva kan FirstAgenda Prepares API?

Med FirstAgendas API har dere mulighet for å hente åpne data fra FirstAgenda Prepare som for eksempel gjør det mulig å vise dagsordener og referater på deres hjemmeside på en enkel og sikker måte. Ved hjelp av forskjellige end-points velger dere selv hvile data som er relevante for dere, og hvordan dere vil presentere dem.

Visning av dagsordener og referater på hjemmeside

Med FirstAgenda Prepares publiserings API kan dere sikre at borgerne holder seg informert og oppdatert i den kommunale debatt. Dere velger selv hvilke utvalg som skal presenteres på deres hjemmeside, om titler og vedtak skal offentliggjøres på lukkede saker. Vær oppmerksom på at alt lukket materiale ikke kommer gjennom APIet. Det betyr at lukkede saker og lukkede møter ikke kan vises på deres hjemmeside.

Data vises i JSON-format eller PDFer (saksfremstillinger og vedlegg).

Fordeler

• Raskere tilgang til data for borgerne

• Dere behøver ikke noen download-klient

• Dere skal ikke ha data liggende på en server

• Enklere integrasjon til hjemmeside og intranett

• Data kan hentes på tvers av organisasjoner

• Historiske utval kan også vises

Visning av tittel og vedtak på lukkede saker

Innen visse utvalg er dere lovmessig forpliktet til å offentliggjøre titler og vedtak på lukkede saker. Dere kan derfor logge på FirstAgenda Prepare med en bruker som har administratorrettighet og velge i hvilke utvalg som skal offentliggjøres titler på lukkede saker – og eventuelt også vedtak som hører til sakene.

Fjern brukere

Det er mulig å fjerne brukere i FirstAgenda Prepare ved å lage en sammenligning opp mot API’ets endpoints. Det vil si at vi mottar informasjon via API’et om deres fjernede brukere i deres interne system, så vårt API kan gi FirstAgenda Prepare informasjonen om å fjerne brukerne i deres interne system, så vårt API kan gi FirstAgenda Prepare informasjonen om å fjerne brukerne.

Se Endpoints for fjern brukere:

Document: dokumentation_-_api_sletbrugere.pdf

Se API endpoints

Slik aktiveres APIet

Kontakt FirstAgenda på info@firstagenda.com for info om hvordan dere får API'et aktivert.

Les mere om hvordan administrator innstiller Publicerings API'et i FirstAgenda Prepare.