Hvordan opretter jeg AD-brugere?

Der er 2 måder, hvorpå du kan oprette AD-bruger i FirstAgenda Prepare:

1. Start brugeroprettelse i FirstAgenda Prepare

For at kunne præ-oprette brugere* i FirstAgenda Prepare skal du enten være administrator eller dagsordensamler med ret til brugeradministration.

• Log på FirstAgenda Prepare

• Klik på Brugere i venstremenuen

• Klik på knappen Opret bruger

• Du bliver ført videre til brugeradministrationssiden hvor du skal indtaste fornavn, efternavn og e-mail adresse på den nye bruger.

• Til slut skal du tage stilling til om den nye bruger må oprette brugere og have rettigheden som organisationsadministrator.

• Klik på Send invitation

• Du kommer nu tilbage til Prepare hvor du skal tilknytte brugeren til de udvalg, som brugeren skal være medlem af. Tildel rettigheder til brugeren som f.eks. dagsordensamler, udvalgsmedlem etc.

• Det kan gå et øjeblik, før brugeren optræder på brugerlisten. Tryk eventuelt F5 for at opdatere siden.

• Så snart du har klikket på ‘Send invitation’ modtager brugeren en velkomstmail med besked om, at han/hun kan logge på FirstAgenda Prepare med sin mailadresse

Fordelen ved at dagsordensamler/administrator præ-opretter brugeren i FirstAgenda Prepare er, at brugeren ved første login allerede har adgang til de relevante udvalg.

2. Bruger opretter sin konto ved at logge på med sin AD-mail

• Bruger går på web.firstagenda.com eller åbner FirstAgenda Prepare app'en på iPad

• Bruger indtaster sin AD-mail

• Adgangskodefeltet forsvinder og brugeren klikker på Log ind for at fortsætte

• På AD-loginsiden indtaster bruger sit AD-password. (AD-mailen er overført fra FirstAgenda loginboksen) og klikker på Login

• Bruger har nu logget på FirstAgenda Prepare, men kan kun se åbne udvalg

* I realiteten bliver brugeren først oprettet rigtigt, idet øjeblik brugeren logger på med sit AD-login. Ved login modtager FirstAgenda Prepare navn, fornavn og mailadresse. Disse data bliver matchet op mod den bruger, du som dagsordensamler/administrator har præ-oprettet i FirstAgenda Prepare. Hvis du f.eks. under præ-oprettelsen har stavet et navn forkert, vil navnet bliver overskrevet med det navn, som er registreret i jeres AD. Det er mailadressen, som er nøglen. Det betyder, at hvis du har indtastet den forkerte mailadresse, så vil der blive oprettet en helt ny bruger, og den bruger du har præ-oprettet vil ikke bliver benyttet.