Hvordan får jeg AD-login til FirstAgenda Prepare?

Her på siden kan du læse om dine muligheder for at få aktiveret AD-login i FirstAgenda Prepare.

Hvad er AD-login

AD står for Active Directory og er et setup til at godkende brugere, der styres via en ADFS-server. Dette giver mulighed for "single sign-on"-adgang til systemer internt i organisationer. F.eks. login til en Windows computer, e-mail osv.

Anvender din organisation AD-login, har I mulighed for også at anvende jeres AD-login i FirstAgenda Prepare. Således at jeres brugere kun skal logge ind én gang alle steder.

• Obs. Jeres interne login kan godt være noget andet end AD-login, men for at simplificere det og undgå forvirring, har vi i vores artikler valgt, at omtale alle interne logins som AD-login. Andre interne logins kan f.eks. Være Azure, Saml, Uni-login osv.

Kontakt os på info@firstagenda.com for at høre mere om dine muligheder for at anvende AD-login i FirstAgenda Prepare.

Krav til brug af AD-login i FirstAgenda Prepare

• ADFS-serveren skal kunne tilgås udefra. Dvs. metadataurl skal være udstillet eksternt

• Nødvendige claims FirstAgenda har brug for ved login:

• Given Name (fornavn)

• Surname (efternavn)

• E-mail Adress (e-mail adresse)

• Evt. Group-claim Name (organisationsnavn)*

*Group claim name

Ved at oprette AD-grupper kan I begrænse adgangen til jeres organisationer, således at det ikke er alle brugere i jeres organisation, som får adgang til FirstAgenda Prepare.
Placér de bruger i AD-gruppen (group claim name), som skal have adgang til FirstAgenda Prepare.

Læs mere om AD-grupper

Kommunikation til jeres brugere

• Når AD-login aktiveres for jeres organisation(er), skal brugere fremover logge på med deres mailadresse (AD-login)

• Brugere er automatisk logget på, når de arbejder internt. Via iPad kræves der AD-login (dette afhænger af indstillingerne på jeres ADFS-server).

• Bemærk: Ved loginproblemer skal brugerne henvende sig til jeres egen helpdesk.

Nyoprettelse af brugere

Når AD-login er aktiveret for en organisation, ændres oprettelsen af nye brugere en lille smule:

• Dagsordensamler opretter bruger i FirstAgenda Prepare

• Dagsordensamler tilknytter bruger til udvalg

• Bruger modtager mail og logger på FirstAgenda Prepare med sin AD-mail og har adgang til de rette udvalg

Obs. Du kan også vælge at få aktiveret auto-oprettelse, således at AD-brugere ikke behøver at modtage en invitation til FirstAgenda Prepare, men blot opretter adgang ved at logge ind i Prepare med deres AD-mail/login. I dette tilfælde bedes du kontakte vores support.