Hvordan installeres FirstAgenda Upload-klient?

Denne installationsguide er en vejledning til opsætning af krypteret HTTPS-overførsel, således at I kan overføre jeres dagsordenfiler til FirstAgenda Prepare ved hjælp af FirstAgenda Upload-klient. Bemærk upload-klienten kan kun installeres på Windows.

Overblik inden du starter

• Kommunikationen via upload-klienten kører på port 443, som er standard port for HTTPS. Bemærk at denne port skal være åben for udadgående trafik.

• .NET Framework 4.7.2 eller en nyere version skal være installeret på den server, hvor upload- klienten installeres. Hvis serveren kører på en Windows 2012 eller ældre skal den opgraderes til seneste version.

• Du skal bruge nogle oplysninger, som findes i FirstAgenda Prepare under menupunktet Indstillinger. Du skal derfor have et login til FirstAgenda Prepare med administratorrettigheder. Når du har aktiveret din bruger til FirstAgenda Prepare, finder du de nødvendige oplysninger på FirstAgenda via https://web.firstagenda.com.

• Der skal oprettes 2 mapper på serveren: En mappe til installationsfilerne og en mappe til dagsordenfilerne (mapperne skal ligge på den samme placering på serveren og må ikke placeres indeni hinanden).
    Upload-klienten sletter dagsordenfilerne fra deres placering på serveren efter hver upload.

• Vi anbefaler, at der oprettes en servicebruger med administrator-rettigheder til afvikling af upload-klienten på serveren, og at denne bruger kun har adgang til upload-klienten. På den måde sikres det, at der ikke bliver overført/slettet forkerte filer.

Installation af FirstAgenda Upload-klient

Før du kan installere upload-klienten, skal den aktiveres på jeres organisation. Hvis den ikke er aktiveret, så kontakt os på support@firstagenda.com for at få aktiveret brugen af upload-klienten. Herefter er du klar til installation af FirstAgenda Upload-klient.

1. Start med at oprette de 2 mapper på serveren: en mappe til installationsfilerne (kald den for eksempel ”FirstAgendaUploader”) og en mappe til dagsordenfilerne (fx "FirstAgendaDagsordener").

1. Hvis jeres ESDH ikke kan publicere data ned i en opretttet mappe på serveren, men kun kan publicere data ned på et fileshare, ignoreres oprettelse af mappen 'FirstAgendaDagsordener'.

2. Log dernæst på FirstAgenda via https://web.firstagenda.com. Husk at den bruger, du logger på med, skal have administrationsrettigheder.

3. I FirstAgenda vælger du menuen Indstillinger. Scroll ned af siden til du kommer til Upload-indstillinger.

4. Indsæt stien hvor "FirstAgendaDagsordener"-mappen er placeret. Din indtastning gemmes automatisk. Se eksempel herunder:

1. Obs. Hvis du bruger fileshare, indsættes dette i stedet for.

Image
Indstillinger til upoload-klienten og en blå "hent ned"-knap

1. Klik på Hent klient

2. Åbn zip-filen og kopier de to installationsfiler ”FirstagendaStarter.exe” og ”Settings.xml” til mappen med installationsfilerne (”FirstAgendaUploader”), som du netop har oprettet

1. Obs. Hvis du har brugt fileshare, skal settings.xml tjekkes igennem. Der kan fremstå CDATA på UploadFilesFromPath tagget i settings.xml som skal fjernes hvis der bliver brugt fileshare. Se eksempel nedenfor.

Sådan vil det se ud når CDATA er til stedet:

<UploadFilesFromPath><![CDATA[C:\FirstAgenda_uploads\Upload Lokalt\Output]]></UploadFilesFromPath>

Når bliver rettet til, ser det ud som nedenfor:

<UploadFilesFromPath>C:\FirstAgenda_uploads\Upload Lokalt\Output</UploadFilesFromPath>

3. Kør filen FirtsagendaStarter.exe. Når kørslen er afsluttet, kan du se, at mappen ”FirstAgendaUploader” nu indeholder yderligere filer.

4. Upload-klienten er nu installeret på din server. Vent 5 minutter og test om der er "hul" igennem, ved at lave en manuel overførsel af en dagsorden. Læs evt. Hvordan tester jeg at der er hul igennem?

5. Er der hul igennem, er du klar til at oprette en automatisk overførsel af dagsordner, ved hjælp af Scheduled Task.

Oprettelse af Scheduled task

Scheduled Task (i operativsystemet Windows) opsættes til at starte FirstAgendaStarter.exe, til automatisk overførsel af dagsordenfiler til FirstAgenda.
NB: Den service-bruger som skal afvikle scheduled task skal have fulde rettigheder (create/delete/modify) på mappen "FirstAgendaDagsordener", så den kan slette filer fra output.

Servicen-brugeren som administrerer upload-klienten og scheduled task skal være den samme bruger!

Vi henvisesr til https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc748993(v=ws.11).aspx for information omkring oprettelse af Scheduled Task.

Vigtigt:

Når du opsætter scheduled task, er det vigtigt at den kører "FirstAgendaStarter.exe" filen og IKKE "FirstAgendaClient.exe" filen. FirstAgendaStarter.exe filen opdaterer automatisk klienten når der er nogen og disse modtages ikke hvis det er FirstAgendaClient.exe filen der køres.

Hvis du senere skal skifte server...

... skal du lave samme set-up som beskrevet ovenfor, og installere FirstAgenda Upload-klienten på den nye server.